У Переяслав-Хмельницькому педагогічному стартував фестиваль науки

Наука – це джерело розвитку. Вагомим фактором розвитку науки і технологій та стимулювання інноваційного розвитку економіки є пропаганда науки в суспільстві. Фестивалі науки сьогодні є найкращим світовим форматом популяризації науки.

Фестиваль науки в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди  вже має свою історію і з кожним роком згуртовує навколо себе дедалі більше молоді, яка прагне пізнавати нове, цікавиться тим, як побудований та розвивається світ. Тому вже традиційно, у травні місяці в університеті проходить Фестиваль науки. Цей рік не став винятком.

15 травня відбулося офіційне відкриття Всеукраїнського Фестивалю, яке розпочалося із спільного засідання Вченої ради та ректорату. Відкрив урочисте засідання ректор університету, професор, академік Віктор Коцур. Віктор Петрович ознайомив із програмою засідання, зосередивши увагу присутніх на тому, що на зібранні буде підведено підсумки науково-дослідної роботи в університеті за 2017 рік, обговорено і окреслено перспективи на поточний рік.

Гості свята буквально занурилися у надзвичайно цікавий світ науки. Проректор із наукової роботи Сергій Рик розповів присутнім про сьогодення університетської науки, висвітлив інформацію про фундаментальні дослідження у галузі природничих, суспільних і гуманітарних дисциплін, загальний обсяг видань університету, продемонстрував слайд-шоу із фаховими науково-теоретичними збірниками, а також оголосив загальний рейтинг кафедр та факультетів по науковій роботі.

Надзвичайно цікавою була доповідь завідувача аспірантури, кандидата педагогічних наук, професора Антоніни Розсохи, яка висвітлила особливості організації навчального процесу в підготовці докторів філософії, а також озвучила  здобутки і перспективи у підготовці науково-педагогічних кадрів в університеті.

Голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Оксана Луцик ознайомила присутніх із науково-дослідною роботою студентів, її здобутками та перспективами. Оксаною було висвітлено роботу Наукового товариства за 2017-2018 навчальний рік. Позитивною тенденцією діяльності Наукового товариства університету є співпраця із молодими вченими інших вищих навчальних закладів. У майбутньому планується розширювати масштаби співпраці з іншими вишами, забезпечувати належні умови для удосконалення наукової підготовки та обізнаності студентів Переяслав-Хмельницького університету.

Під час засідання було обговорено результати та перспективи науково-дослідної роботи в університеті на 2018 р.

У межах відзначення «Фестивалю науки – 2018» в університеті була організована виставка кращих наукових видань викладачів та провідних вчених України, підведені підсумки наукової студентської роботи. Кращих студентів, які посіли призові місця на всеукраїнських наукових конкурсах та олімпіадах було нагороджено грамотами, а їхніх наставників- викладачів – подяками.

У рамках фестивалю, який триватиме із 15 по 18 травня заплановано проведення багатьох різноманітних за формою й змістом заходів, розрахованих не тільки на науковців, але й на рядових громадян.

Фестиваль науки – це свято для всіх. Світ знань не має меж, і перемоги вчених були і ще будуть предметом нашої національної гордості. Наука має стати локомотивом, який дасть можливість нашій державі зайняти гідне місце у глобальній економіці та в соціогуманітарній сфері, гарантувати національну безпеку.

Насамкінець, хочеться привітати всіх викладачів університету, особливо тих, для кого наука є не лише професійною діяльністю, а й «сродною працею». Побажати всім здійснення всіх планів і творчих задумів, не зупинятися на досягнутому і примножувати наукові і освітянські традиції, якими не одне століття повниться Переяславська земля.

Ольга Науменко, м. Переяслав-Хмельницький 

Схожі публікації


Догори