День студента та «Дебют – 2017» у Маріупольському державному університеті

17 листопада 2017 року у Маріупольському державному університеті відбувся гала-концерт Фестивалю студентської творчості «Дебют – 2017», приурочений до Дня студента.

Фестиваль проводиться щорічно з метою розкриття творчого потенціалу студентів та підтримки талановитої молоді університету.

На початку концертної програми до студентства звернулася перший проректор МДУ, професор Олена Булатова. Вона тепло привітала всіх присутніх зі святом і звернула увагу на те, що у МДУ навчається ініціативна, розумна і талановита молодь.

Із вітальними словами від Донецького обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України до молоді звернувся голова первинної профспілкової організації МДУ О. Каріда

Гала-концерт «Дебют-2017» включав найяскравіші виступи нинішніх першокурсників. Концертна програма була стилізована під популярний серіал «Друзі». Ведучими були призери фестивалю «Дебют» різних років: Олександр Дмитрієв, Олена Пихтіна, Максим Костенко, Валерія Матчина, Антон Патрикац, Анна Крючкова.

Традиційно фестиваль студентської творчості проходить в три етапи. На першому етапі у танцювальному шоу «MyDance» цього року перемогла команда факультету грецької філології та перекладу «Аппа хіп Хаппа». В інтелектуальному турнірі «Що? Де? Коли?», який є другим етапом фестивалю, перше місце зайняла команда факультету іноземних мов« Players ».

Такими етапами фестивалю були огляди талантів за жанрами, які показали, як багато творчих особистостей подарував університету набір 2017 року.

У номінації «Конферансьє» перше місце посіла першокурсниця факультету грецької філології та перекладу Тетяна Гришанова. У категорії «Художнє читання» перше місце зайняли Сергій Кузьменко (економіко-правовий факультет), Олена Романюк (історичний факультет) і В'ячеслав Савченко (факультет грецької філології та перекладу).

У категорії «Вокал» перше місце зайняли солістки Анна Привід (факультет грецької філології та перекладу) і Дарина Чебанова (факультет філології та масових комунікацій), а також дует Анни Привід і Олександра Твердохліба (факультет грецької філології та перекладу).

Не менш яскравими були хореографічні номери першокурсників. У номінації «Соло» перше місце поділили студентки Марія Руденко(економіко-правовий факультет) і Дарина Харчук (історичний факультет). У номінації «Дует-тріо» переможцями стали танцювальні дуети Поліни Линник та В'ячеслава Савченко (ФГФП), Дар'ї Харчук і Данила Агошкова (ІФ). У категорії «Танцювальні колективи» перше місце зайняв факультет грецької філології та перекладу «Белые носочки».

Також в цьому році в фестивалі була заявлена  категорія «Інструментальний жанр», в якій переміг В'ячеслав Савченко.

Переможців і призерів фестивалю нагородили дипломами та подарунками від спонсорів заходу.

За підсумками фестивалю «Дебют – 2017» самим творчим факультетом був визнаний факультет грецької філології та перекладу, який отримав перехідний кубок фестивалю.

Від щирого серця вітаємо переможців фестивалю та всіх учасників і бажаємо вам подальших успіхів у навчанні і творчій діяльності!

 

За інформацією Донецької обласної організації Профспілки 

Схожі публікації


Догори