Фінал Луганської Ліги Сміху ЛНУ

24 грудня 2019 року в університеті відбувся фінал 1 сезону Луганської Ліги Сміху Луганського національного Університету імені Тараса Шевченка.

Наш університет вже не вперше проводить цю гру. Так, такі відомі на усю країну команди ЛНУ імені Тараса Шевченка як «Ворошиловські стрілки», «100%» виступали на фестивалях гумору на найбільших сценах країни. Після вимушеної евакуації на Старобільщину на деякий час гру було призупинено, та невдовзі було вирішено відновити цю традицію, адже Ліга Сміху – це чудова можливість для наших студентів проявити свої акторські здібності й креативний гумор.

Перший сезон розпочався з фестивалю, у якому брало участь 9 команд: команда ФУФСК «Площа Гоголя 1», КЛНУ «Три з половиною гнома», НН ІПП «Тарасові діти», СГПК «Кекси вже не ті», НН ІІМВСПН «А шо Why not?», НН ІЕБ «Бабушкін сєрвант», ФПН «5 поверх, вище тільки зірки», НН ІФВС «8 кадрів» та НН ІТОТТ «Хулігани та принцеска».

Після фестивалю, у відбірковій грі брали участь 5 команд з 9, а саме команда ФУФСК «Площа Гоголя 1», НН ІІМВСПН «А шо Why not?», команда НН ІПП «Тарасові діти», НН ІЕБ «Бабушкін сєрвант», ФПН «5 поверх, вище тільки зірки». Нажаль, команді «Тарасові діти» довелось залишити гру за крок до півфіналу. У ході жвавого, веселого та креативного півфіналу вибула команда НН ІЕБ «Бабушкін сєрвант».

І ось настав найвідповідальніший етап сезону − фінал 1 сезону Луганської Ліги Сміху ЛНУ!

Це свято відбулося за підтримки первинної профспілкової організації Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та голови вченої ради університету Віталія Курила та у Старобільському районному Будинку культури імені Тараса Шевченка.

Фінальною темою для виступів найдосвідченіших команд університету стала «Машина часу». А основними завданнями для команд було продемонструвати свої акторські здібності в двох конкурсах: «полотно» та СТЕМ про подорожі в часі.

Ще на початку сезону кожну команду очолив мудрий наставник – тренер, який, власне, й довів підопічних до фіналу. Так, команда факультету природничих наук «5 поверх, вище тільки зірки» працювала разом зі Світланою Безбородих, команда факультету української філології та соціальних комунікацій «Площа Гоголя 1» з Олександром Савченком та команда навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук з Володимиром Морозом.

До складу журі, які цього дня оцінювали фіналістів, ввійшли: голова Первинної профспілкової організації ЛНУ Володимир Мороз, проректор з науково-педагогічної роботи Леонід Ваховський, голова Луганської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Севрюк, Олександр Савченко та Світлана Безбородих.

Команди були схвильовані, але не розгублені. Їм дуже допомагала підтримка однокурсників та викладачів їхнього підрозділу. Різнокольорові плакати, повітряні кульки, прапори факультетів майоріли над головами глядачів і, звісно, додавали запалу командам. Спільна пісня на початку гри об’єднала усіх учасників, а виступи команд СГПК «Кекси вже не ті» та НН ІЄБ «Бабушкін сєрвант» з перших хвилин підняли настрій членам журі та глядачам.

Отже, кожна команда підготувала 2 яскравих номери. Так, у першому виступі команда ФУФСК подорожувала часом від неандертальців до Другої світової війни, ФПН влаштував батл між століттями, а НН ІІМВСПН завітали в гості до Ньютона й Дмитра Гордона. У СТЕМах команди обіграли цікаві буденні ситуації, наприклад, команда «5 поверх, вище тільки зірки» шукала, де буде зустрічати Новий рік, «Площа Гоголя 1» – співали пісні від імені президентів й команда «А шо Why not?» – вирішували, хто буде директором їхнього інституту.

Неперевершена акторська гра, неочікувані перевтілення, креативні жарти – все це підкорило глядацькі серця. Даруючи зі сцени радість глядачам, жартівники навзаєм отримували величезний заряд життєвої енергії, позитиву, бадьорості, бажання жити і творити.

Після виступу усіх команд настала найемоційніша частина – оголошення переможця сезону. Журі було дуже складно обрати чемпіона, бо всі фіналісти показали гарну гру, за що їх нагородили почесними дипломами.

Під час нагородження, до команд звернувся голова вченої ради університету Віталій Курило, який зазначив, що він в захваті від заходу та підготовки колективів, й наголосив на тому, що команди стали справжніми професіоналами та знавцями гумору.

Ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка Сергій Савченко зауважив, що він навіть не очікував побачити настільки яскраві номери та перевтілення, а наставникам подякував за те, що вони допомогли командам «вирости» до такого рівня!

Отож, за підсумками, найкреативнішою та найкращою виявилася команда НН ІІМВСПН «А шо Why not?» за що й отримала Кубок Луганської Ліги Сміху!

Вітаємо переможців й фіналістів 1 сезону Ліги Сміху й бажаємо ще більше посміхатися й дарувати посмішки іншим. А ми, глядачі, з нетерпінням чекаємо 2 сезону Ліги Сміху, який, за словами організаторів, стартує навесні!

Вікторія Калініна,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

Схожі публікації


Догори