106 років славетному Полтавському національному педагогічному університету імені В. Г. Короленка

1 липня 2020 р. Полтавський національний педагогічний університет  імені В. Г. Короленка відсвяткував 106-ту річницю від дня заснування.

Із 1914-го він пережив чимало метаморфоз: Учительський інститут, Український педагогічний інститут (1919), Полтавський інститут народної освіти (1921), Полтавський інститут соціального виховання (1930), Педагогічний інститут (1933), Полтавський педагогічний інститут імені В. Г. Короленка (1946), Полтавський державний педагогічний університет імені В. Г. Короленка (1999) і, нарешті, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка (2009).

Понад 100 років успішної діяльності тисяч короленківців на ниві педагогічної праці проросли багатим урожаєм наукових теоретико-практичних здобутків, заколосилися плідними зернами у професійній діяльності випускників, надали широкого розголосу в освітянському просторі величі рідного вишу!

Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка – могутній велет педагогічного досвіду і титан прогресивної освітньої думки. Саме він є амбасадором поширення філософії кордоцентризму, яка наскрізно пронизує усі навчальні процеси. І кожен, хто мав честь бути студентом педагогічного, знає, що саме він є сіячем розумного, доброго, вічного у освітній, соціальній, громадській, навіть політичній сферах.

Саме сьогодні ми величаємо наш улюблений, для багатьох рідний навчальний заклад. Бажаємо довгих та плідних років творчої життєдіяльності, а головне – незмінного утвердження в освітньому процесі думки Володимира Короленка: «Людина створена для щастя, як птах для польоту!»

Ми щиросердно дякуємо усім, хто долучився до флешмобу #СПІВАЙ_І_НАДИХАЙ! Він є свідченням особливої поваги та любові до університету. Адже серед учасників – студенти, викладачі, співробітники різних відділів та структур, представники адміністрації університету, імениті випускники. Висловлюємо слова пошани команді кафедри музики, осібно – декану психолого-педагогічного факультету професору Наталії Сулаєвій за допомогу в створенні фінальної версії виконання гімну університету.

Будь славен Храм палаючої думки! Віват, Альма-матер! Віват! 

Профспілка приєднується до привітань і щиро зичить професорсько-викладацькому колективу, студентам та всім співробітникам вишу щастя, здоров’я, успіхів у праці та навчанні! Бажаємо й надалі примножувати славні традиції рідного університету та нових звершень в ім’я поступу української педагогічної освіти.

За матеріалами сайту університету 

Схожі публікації


Догори