Студенти заселилися в гуртожитки Ужгородського національного університету

150 студентів на сьогодні, 2 вересня 2020 року,  заселилися в гуртожитки Ужгородського національного університету. Про це розповів директор студмістечка Василь Кепич.

За його словами, студенти 2-6 курсів почали заселятися з 26 серпня й зможуть це зробити до 9 вересня. Того ж дня почнуть заселяти першокурсників.

Загалом в шести гуртожитках УжНУ є місце на 2800 студентів.

В останній тиждень серпня у гуртожиток № 2 ушосте заселилася Марія Романчук. Дівчина вчиться на 6 курсі медичного факультету Ужгородського національного університету. Каже – за час навчання жила у гуртожитку.

«Усе влаштовує, усе нормально. Охорона хороша, вода гаряча є, газ. Кімнати нормальні, ремонти роблять. Добавляють потрохи, ремонтують, відновлюють вікна», – розповіла дівчина.

Студент-медик Михайло Ковтанюк прийшов виселитися з гуртожитку №2. Тут він жив 6 років.

«На першому курсі, коли я сюди прийшов, то дійсно був здивований і злякався від того всього. Бо після дому приходиш у такі умови, — сказав Михайло. – А потім уже ремонт зробили, і душ, і туалети – було нормально. У мене кімната гарна була, з ремонтом. Колапси рідко бували. Були проблеми з каналізацією один раз за 6 років, які я тут жив».

Директор студмістечка Василь Кепич каже: під час проживання в гуртожитку студенти повинні дотримуватися протиепідемічних норм.

«Установлені дозатори із дезінфікуючим засобом, масковий режим, не можна ходити в гуртожиток стороннім особам під час карантину, дотримання дистанції. Це такі елементарні норми. Всюди є оголошення-нагадування про це. Проводиться вологе прибирання із застосуванням дезінфікуючого засобу», – сказав Василь Кепич.

Чи будуть студенти жити в кімнатах у меншій кількості, Василь Кепич наразі сказати не може. Це буде відомо 11 вересня, після того, як заселяться першокурсники. 

 

За матеріалами – УЖНУ 

Схожі публікації


Догори