Студенти УжНУ на декілька годин стали членами ООН

24 жовтня 2017 року студенти факультету історії та міжнародних відносин вирішили по-своєму відсвяткувати Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй – влаштувати освітньо-рольову гру Модель ООН.

На Закарпатті студенти вперше виступають організаторами й активними учасниками Моделі.

Модель Організації Об’єднаних Націй – міжнародна освітньо-рольова гра, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. Учасники виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні питань порядку денного ООН.

Зал Вченої ради Ужгородського національного університету виявився заповненим. Чимало студентів виступали в ролі волонтерів.

Модератором і координаторам заходу виступила заступник декана факультету історії та міжнародних відносин Олеся Худзей. З вітальним словом до студентів та інших учасників заходу звернулися проректор з навчально-педагогічної роботи Мирослава Лендьел та декан факультету історії та міжнародних відносин Іван Вовканич.

Імітаційну гру розпочав Генеральний секретар, який оголосив тему засідання – Введення миротворчої місії на лінію розмежувань на Східному кордоні України.

Доповіді представників країн-членів Організації були лаконічними й змістовними, учасники жваво обговорювали порушені питання. Часом здавалося, що в залі відбувається справжнє засідання Організації Об’єднаних Націй. Закінчилося воно, до речі, голосуванням, яке засвідчило, що Проект резолюції про введення миротворчої місії не схвалено.

Медіацентр УжНУ

Схожі публікації


Догори