Профспілка у житті освітян Веселинівщини

Вірші завжди єднали всі народи,

Поетів прославляли крізь віки,

Але немає краще нагороди,

Ніж нам дають єднанням Профспілки,

В поезії рядки єднає рима,

Профспілка, ж, переслідує мотив,

Щоб з керівництвом за великими дверима,

Єднався компромісом колектив.

А.І. Шутько

«Чи можу я говорити лише про своє життя, коли воно завжди пливе, летить, а часом бурхливо вирує поруч з життям інших освітян. Нас 31, таких різних за темпераментом і характером, за вподобаннями і поглядами, але поєднаних у дружню родину, Веселинівську районну організацію Профспілку працівників освіти і науки України» – розповідає голова районної організації Ганна Миколаївна Скоропуд.

«Що було зроблено за два місяці, а що не вдалося зробити за даний  період, і як ефективно захищати трудові і соціальні права спілчан у сучасних умовах» – це було моїм основним завданням наголошує очільниця профорганізації. Керуючись положеннями Програми дій та Статуту, Профспілка зосереджує свою діяльність на забезпеченні належного рівня мотиваційних факторів.

Веселинівська районна організація Профспілки працівників освіти і науки, виконуючи статутні та Програмні рішення усіх організаційних ланок Профспілки, проводить певну роботу щодо організаційного зміцнення Профспілки та вдосконалення форм і методів внутрішньо спілкової діяльності.

Районний комітет, його президія здійснюють свою роботу згідно Положення про Веселинівську районну організацію Профспілки, планів роботи, суворо дотримуються статутних вимог щодо періодичності проведення пленумів та засідань президії. Районна профспілкова організація співпрацює з відділами освіти Веселинівської РДА та Веселинівської ОТГ.

«У своїй роботі я використовую сучасну електронну техніку: ноутбук, принтер, електронну пошту, створена група у Вайбері,  за допомогою якої ми працюємо під час дистанційної роботи. У програмі Google Форми я створювала для вирішення негайних питань голосування для проведення президій.

Так, наш профком турботливий, як мати-бджілка, Наш рій районний об’єднує в профспілку. З весіллями, з родинами, із ювілеєм привітання, А для учасників «Учитель року» ще й премія за їх старання», – ділиться Ганна Миколаївна

Основні заходи які були проведені у вересні та жовтні місяці:

  • перевірка готовності закладів освіти до нового навчального року;

  • тарифікація педагогічних працівників;

  • привітання спілчан з Днем працівників освіти (у районній газеті  «Зоря»);

  • 17 вересня  2020 року розширене засідання районної ради;

  • 3 вересня 2020 року президія (у програмі Zoom);

  • участь в обласному конкурсі «На кращий відеорепортаж про первинку»;

  • семінар - навчання з питань організації онлайн форм роботи;

  • тренінг «Робота в команді». (жовтень);

  • співпраця з соціальними партнерами про Преміювання та 57 статтю;

  • (жовтень преміювання педагогічних працівників в розмірі 1000-3000 грн) .

Також було проведено зустріч з головою ОТГ О.В. Румянцевим та начальником відділу освіти І.В. Павлюк з питаннями щодо підвищення оплати праці молодим спеціалістам. У вересні місяці було виплачено премію молодим педагогам у розмірі 2 000 грн.

Допомагає роботі профспілкової організації і добре налагоджена координація та співпраця з обласним комітетом Профспілки,  та особисто з головою Віпа Михайлівна Оборонько, яка своєю енергією та ентузіазмом надихає нас на здобуття переможного кінцевого результату у найскладніших питаннях.

«Висловлюємо слова вдячності всьому апарату обласної Профспілки та бажаємо міцного здоров’я.

Непростий шлях чекає нас, але вірю в те, що теперішні труднощі є тимчасовими. Кожен з нас вчиться працювати дистанційно і тому звертаюсь до всіх учасників  з проханням та закликом ставитись один до одного з розумінням, строго не судити та допомагати. Адже ідеальних рішень в екстремальних ситуаціях прийняти неможливо, однак ми всі намагаємось гідно пройти цей складний період нашого життя.

Щоразу наголошую: головне завдання для кожного – залишатися здоровим і фізично, й емоційно», – підсумувала сказане голова районної організації Ганна Миколаївна Скоропуд. 


 Веселинівська районна організація Профспілки, 

Миколаївська область

 

Схожі публікації


Догори