Нарада голів членських організацій та розширене засідання президії Запорізького обкому Профспілки

2 лютого 2021 року відбулася нарада голів членських організацій та розширене засідання президії комітету Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. У ньому взяли участь голови усіх районних, міських організацій Профспілки, первинок закладів вищої освіти. Засідання проведено офлайн з дотриманням протиепідемічних заходів.

Президія заслухала питання про організаційне зміцнення та динаміку членства в обласній галузевій організації Профспілки в 2020 році. Роботу в цьому напрямі визнано, в цілому, задовільною.

2020 рік у системі освіти області був роком подальшої реорганізації та оптимізації відділів освіти, закладів у районах області. Ці процеси призвели до роз’єднання деяких первинок на профгрупи або навпаки об’єднання декількох профгруп в одну первинку у зв’язку зі злиттям закладів. На сьогодні ситуація продовжує залишатись напруженою. Причиною цьому є адміністративна реформа, створення нових органів місцевої влади, органів управління освітою і відсутність досвіду соціального партнерства з профспілками.

Президія заслухала і схвалила звіт про виконання профспілкового бюджету Запорізької обласної організації Профспілки за 2020 рік та результати ревізії фінансово-господарської діяльності.

Постановою президії було затверджене рішення про проведення в 2021 році VII обласного конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію, положення про нього, критерії оцінки матеріалів.

Президія розглянула ряд інших питань: про комп’ютеризацію деяких організаційних ланок, проведення обласного етапу громадського огляд-конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах.

Плідне обговорення питань стало запорукою виважених рішень – постанов президії.

Голова обласної організації Надія Гринь проінформувала голів членських організацій про проблеми і завдання в умовах адміністративного реформування та співпрацю з органами місцевого самоврядування, випадки і причини втручання в діяльність галузевої Профспілки, шляхи дипломатичного їх вирішення і попередження.

Також на нараді обговорювалися питання колективно-договірного регулювання в нових умовах, мотивації членства в галузевій профспілці, оплати праці і громадського контролю за розподілом коштів освітньої субвенції, її залишків. 

 

Прес-служба обласної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори