Сильні членські організації – потужна Федерація

«Сильна Федерація – захищені членські організації» і навпаки – «Сильні членські організації – потужна Федерація». Це одна з провідних тез стратегії і тактики найпотужнішої громадської профспілкової організації України, діяльність якої обговорювали 340 делегатів від 45 галузевих і 25 територіальних Профспілок на VIII з’їзді ФПУ. Форум відбувся у «Жовтневому палаці» 25 травня цього року.

Які враження і завдання взяли зі собою його учасники з Львівщини, серед яких був Юліан Бек – член ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, юрист, доцент, голова профкому працівників Львівського національного університету імені Івана Франка:

«Стрижнева доповідь голови ФПУ Григорія Осового – «Про стратегію діяльності ФПУ на 2021 -2026 роки. Час дій та якісних змін».

Увагу було зосереджено на становленні Федерації як правозахисної організації, де основна цінність – людина праці і гідний рівень її життя. Це предвічне завдання, одне з витоків професійної спілки у мотивації її створення і членства у ній.

Над цим постійно працюємо у своїй первинці. На такому поважному форумі  добре, до слова кажучи, організованому в непростий час пандемії, з дотриманням усіх санітарних вимог, на мою думку, бракувало животрепетної конкретики, на яку сподівалися активісти. Адже ми всі разом проходили непросту боротьбу за майно профспілок і спілчан.

Хотілося почути, як працюють на креативність організації створені комерційні структури – готелі, Укрпрофтур та інші, як вони можуть допомогти наповнити, необхідний нині для ефективного функціонування профспілок, Страйковий Фонд, який, безперечно, надав би ваги діям і вимогам профспілок у регіонах, первинках, особливо на рівні ФПУ.

Маємо послідовно і наступально діяти на прийняття Верховною Радою важливих для суспільства і нашої громадської професійної організації законів «Про референдум», «Про мирні зібрання», «Про публічні консультації», які зазначені в пріоритетах діяльності ФПУ.

Розширене правове поле полегшить роботу і первинкам. Щодо закону про референдум, то ним мали б скористатися в екстрених ситуаціях і Профспілки. Цей закон надав би їм, у разі можливості застосування,  повноваження законодавчої ініціативи з проблемних питань розширення демократії в суспільстві та утвердженні стратегічних для держави і народу проблем».

Львівська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори