«Українська освіта в умовах війни» – панельна дискусія в ЧДТУ

Вже 25 років поспіль, щоб оцінити заслуги науки перед суспільством, у третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки – День науки. 

Складно собі уявити сучасне життя без досягнень науки. Адже лише завдяки науці людство досягло прогресу розвитку, пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів та нанотехнологій.

19 травня 2022 року заступник голови Черкаської обласної організації Профспілки Ніна Плясунова була учасником панельної дискусії «Українська освіта в умовах війни» у рамках VIII Всеукраїнської науково-теоретичної конференції «Соціальні та гуманітарні технології: філософсько-освітній аспект». 

Конференція відбулася в Черкаському державному технологічному університеті. Вона зібрала однодумців із Києва, Львова, Харкова, Одеси, Чернігова, Запоріжжя, Сєверодонецька (в евакуації), Сум.

Учасники здійснили спробу філософського осмислення війни в Україні, обговорили філософсько-освітні аспекти соціальних та гуманітарних технологій. 

Дуже важливо, що на панельній дискусії розглядалося питання щодо соціального захисту викладачів і студентів, які вимушені були евакуюватися, змінити місце проживання і відповідно, місце роботи та навчання. 

У своєму виступі Ніна Плясунова проінформувала учасників конференції про основні напрями профспілкової роботи у період воєнного стану, яка нині направлена на правову підтримку працівників освіти та науки в умовах змін трудового і галузевого законодавства. Також Профспілка освітян постійно надає благодійні допомоги, інформаційну та психологічну підтримку, контролює питання безпечних умов праці, виплати заробітної плати і доплат під час дистанційної роботи, оплату простою, оздоровчих під час відпустки, тривалість основної відпустки, здійснює волонтерську діяльність на підтримку військових та внутрішньо переміщених осіб. 

До обговорення ключових повідомлень заступника голови Черкаської обласної організації Профспілки долучилися учасники панельної дискусії, яких турбують питання змін на період воєнного стану окремих статей КЗпП та причини затримки виплати заробітної плати у закладах вищої освіти.

«Дякую організаторам конференції за запрошення, за можливість долучитися до конструктивного соціального діалогу. 

Щиро вітаю спілчан-науковців зі святом творчої праці – Днем науки! Бажаю усім науково-педагогічним працівникам, ученим, молодим науковим дослідникам міцного здоров'я, невтомності у новаторському пошуку, втілення інноваційних проєктів задля прогресу та розвитку!», – підсумувала Ніна Плясунова.  

Черкаська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори