18 травня – День науки в Україні

18 травня – День науки в УкраїніУ третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки – День науки, встановлений Указом Президента від 14.02.1997 № 145/97. Цьогоріч він припадає на 18 травня.

День науки – відносно молоде свято для українських учених, хоча Національна академія наук України (НАНУ) була створена ще 27 жовтня 1918 року.

Мета цього свята – вшанування наукових традицій, досягнень учених, якими ми цілком справедливо пишаємося, і на яких покладаємо великі сподівання.

Без наукового працівника, без педагога держава не має майбутнього. Їхня наполеглива праця примножує здобутки в науці, вихованні громадян нашої країни. Адже ці люди – це справжні сіячі й садівники на ниві суспільного буття, які творять нове, вирощують зерна мудрості, добра, людяності.

Розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, впровадження новітніх технологій – запорука економічного зростання держави. Разом з тим це – основа інтелектуального потенціалу нації, її гідного майбутнього.

До цього дня в усіх куточках країни проходять тижні науки, цікаві заходи шкільних наукових товариств, Малої академії наук, дні відкритих дверей в академічних установах і вищих навчальних закладах, виступи провідних вітчизняних та іноземних вчених із популярними лекціями, виставки, екскурсії до лабораторій та музеїв, засідання круглих столів, презентації інноваційних розробок, демонстрації науково-популярних фільмів тощо.

Щиро вітаємо спілчан зі святом творчої праці – Днем науки!

Бажаємо усім вченим, науково-педагогічним працівникам ВНЗ міцного здоров’я, творчої наснаги, невтомності у новаторському пошуку та примноження його результатів.

Нехай зерна науки дадуть добрі сходи і зростуть у душах української молоді врожаєм мудрості та натхнення. Нових вам відкриттів, новацій та звершень!



Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
3
18 травня 2013
9 607

Схожі публікації


Догори