Столичні школи готують до навчання офлайн

У Києві школи продовжують підготовку до нового навчального року, і 1 вересня столиця буде готова розпочати навчання офлайн. Діти, які не зможуть повернутися до міста, навчатимуться дистанційно.

Про це повідомила директор Департаменту освіти та науки КМДА Олена Фіданян, інформує пресслужба КМДА.

«Найголовніше завдання на новий навчальний рік – це безпека учнів та вчителів. Саме ця тема стала основною в підготовці шкіл. У першу чергу, прилеглі до закладів освіти території буде перевірено спеціалістами ДСНС на наявність вибухонебезпечних предметів. Паралельно з цим триває процес і перевірки об’єктів укриття шкіл – там мають бути підготовлені запаси води, медикаментів та решти необхідного. Для тих шкіл, де укриття немає, підготовлено і буде перевірено сховище в кроковій доступності. На початку навчального року у всіх школах пройдуть необхідні тренування з вчителями і дітьми щодо дій під час повітряної тривоги», – зазначила Олена Фіданян.

Також вона додала, що діти, які з тих чи інших причин не мають змогу повернутись до Києва, будуть навчатися дистанційно.

«Ми розуміємо, що далеко не всі можуть повернутися за парти, а дехто навіть залишився на окупованій території. Саме тому ми маємо бути максимально гнучкими та дати можливість юним українцям продовжити навчання в наших школах і за нашою стандартною програмою», – підкреслила Олена Фіданян.

Підготовка до відкриття першого вересня ведеться у всіх 422 школах Києва.

 

Пресслужба Київської міської організації Профспілки 

 

 

Схожі публікації


Догори