Новий навчальний 2014-2015 рік – розпочався

Новий навчальний 2014-2015 рік – розпочався1 вересня в навчальних закладах України розпочався новий навчальний рік. Як уже повідомлялося, перший урок в українських школах присвячений темі «Україна – єдина країна».

Цього року у школах навчатимуться приблизно 4 млн школярів, до перших класів ідуть 438 тисяч першокласників.

Навчальний рік розпочався і у більшості навчальних закладів Донбасу. Проте початок навчання відтермінований у районах контрольованих російськими терористами. Жодна школа не відкрилася у Луганську і Донецьку.

Також, за інформацією Міністерства освіти і науки, навчальний рік у Луганській області розпочали 13 вищих навчальних закладів, у Донецькій – 26. Не розпочнуть навчальний рік у Луганській області 33 вищих навчальних заклади, у Донецькій – 75. Терміни початку навчального року будуть залежати від воєнної ситуації в регіоні.

Передбачається, що студенти з Луганської та Донецької областей будуть тимчасово допускатися до навчання в інших вишах України.

Після закінчення семестру, і якщо університети до цього часу відновлять свою роботу, студентам буде запропоновано на їхній вибір або залишитися у тих університетах, до яких їх переведено, або повернутися до своїх університетів.

Особливістю цього навчального року стане зміна структури навчального процесу у зв’язку з необхідністю економії енергоресурсів під час опалювального періоду.

За рішенням місцевих органів влади загальноосвітні та вищі навчальні заклади при необхідності будуть збільшувати терміни зимових канікул за рахунок введення шестиденного робочого тижня, скасування осінніх та весняних канікул тощо.

Забезпечення шкіл підручниками – на контролі Міністерства. Цього року, вперше за всю історію України, створено депозитарій, де на спеціальному сайті у вільному доступі безкоштовно для споживачів розміщено всі підручники для початкової школи та 6 класу.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
1 вересня 2014
2 142

Схожі публікації


Догори