В Україні дистанційно працює понад 12 600 шкіл

За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, станом на восьмий тиждень навчання в умовах війни всі школи 14 областей України продовжують навчання дистанційно. Про це у своєму телеграм-канал розповів міністра освіти і науку Сергій Шкарлет.

У чотирьох областях України освітній процес триває дистанційно, частково змішано та очно. Тоді як у п’яти областях навчання організовано дистанційно, частково канікули або призупинено. У двох регіонах освітній процес відбувається в дистанційному форматі, частково змішано або канікули, частково призупинено навчання.

Дистанційну форму навчання вдалося організувати в понад 12 600 закладах загальної середньої освіти, а навчання продовжують майже 3,7 млн учнів.

Окрім цього, станом на 28 квітня 2022 року кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає понад 88 тисяч осіб.

Зазначимо, що у вересні 2021-го в Україні навчалися понад 4,23 мільйона учнів та працювала 13 991 школа. Враховуючи це, зараз в українських школах не навчаються приблизно 500 тисяч учнів та не працює майже 600 шкіл.

Через війну росії проти України на 4 травня офіційно відомо про смерть 220 та ще 407 поранених дітей. До того ж пошкоджені 1570 закладів освіти, а 111 з них вщент зруйновані.

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори