Освітній процес в умовах війни: сьомий тиждень

За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, усі ЗЗСО 14 областей України продовжують освітній процес у дистанційній формі.

Як працюють школи

«У 3-х областях організовано дистанційне, частково змішане та очне навчання. У 6-ти областях України освітній процес – в дистанційній формі, частково канікули або призупинено навчання. У 2-х регіонах навчання відбувається в дистанційному форматі, частково змішано або канікули, частково призупинено навчання», – повідомив Сергій Шкарлет.

Станом на 21 квітня 2022 року дистанційну форму навчання організовано в понад 12 тисячах закладів загальної середньої освіти, до навчання повернулися майже 3,7 млн учнів.

У міністерстві повідомляють, що кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 87 тисяч осіб.

Найбільше тимчасово внутрішньо переміщених дітей долучено до навчання у Львівській області – 23 554 дитини.

Щодо закладів дошкільної освіти

У 10-ти областях України частина садочків використовує елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, а деякі працюють у змішаному або звичному форматі.

У 5-ти областях деякі садочки використовують елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, а деякі ЗДО створили чергові групи або продовжили очний формат навчання.

У решті областей наразі освітній процес не відбувається.

За словами Міністра, понад 1,5 тисяч внутрішньо переміщених дітей залучені до навчання у садочках.

Загалом, майже 90% українських шкіл продовжують працювати в умовах воєнного стану.

 

За матеріалами – МОН

Схожі публікації


Догори