УжНУ відвідав міністр освіти й науки України Сергій Шкарлет

У четвер до Ужгородського національного університету завітав міністр освіти й науки України Сергій Шкарлет. Нагоду зустрітися з міністром та поставити йому запитання отримали студенти, викладачі та декани факультетів.

Разом із тим візит Сергія Шкарлета співпав ще з однією важливою подією в житті вишу – саме цього дня розпочалося офлайн навчання в цьогорічних першокурсників.

На зібранні були присутні голова ОВА Закарпатської області Віктор Микита, міський голова Богдан Андріїв, професор УжНУ та за сумісництвом боєць 101-ї Закарпатської бригади ТрО Федір Шандор.

Привітав гостей ректор УжНУ Володимир Смоланка: «Сьогоднішній день для нас є святковим – адже в цих непростих умовах першокурсники все-таки починають навчатись у стінах нашого університету. Не менш приємною подією для нас є візит міністра освіти й науки України Сергія Шкарлета. Насамперед хочеться коротко окреслити результати цьогорічної вступної кампанії. Нині ми набрали більше 3 тис. вступників на здобуття ОС «бакалавр». Що є хорошим показником. Минулі роки на бакалаврат та магістратуру ми набирали близько 4 тис. вступників, цього року очікуємо, що ця цифра сягне 4700-4800 абітурієнтів. Є велика категорія вступників за Ковтою-2 – дітей, які приїхали до нас з дуже небезпечних зараз територій. І ми раді, що вони попри всі складнощі можуть опановувати професію в нашому університеті».

«Я не перший раз на Закарпатті та в УжНУ і вражений тим розвитком, який відмічаю. Те, що сьогодні УжНУ входить у десятку кращих університетів, до того ж знаходиться не в кінці цієї групи, а вже десь всередині – є безперечним фактом. Це визнаний колектив, визнані науковці та визнані результати навчання студентів у всьому світі. На вас сьогодні покладена велика відповідальність. Адже на Закарпаття приїхала велика кількість внутрішньо переміщених осіб. І саме ви повинні показати всім українцям, що ми єдині й неділимі, й завжди готові прийти один одному на поміч. Хочу подякувати і керівництву області, яке організувало процеси для допомоги переселенців, і керівництву університету, яке у важкий час зробило все необхідне, щоб студенти змогли отримувати освіту офлайн. Адже сьогодні найбільший патріотизм - це професіоналізм. І від того наскільки кваліфіковано ми підготуємо теперішніх студентів – залежить наше майбутнє. На мою думку, чим більше є взаємодії, спілкування професора чи доцента зі студентом – тим якіснішою буде його освіта. Дякую всім за вашу працю та те натхнення, яке сьогодні отримав на Закарпатті» – заявив міністр освіти й науки України Сергій Шкарлет.

Голова ОВА Закарпаття Віктор Микита зазначив: «Дякую ректору Володимиру Івановичу Смоланці, що на Закарпатті є настільки потужний університет, який є прикладом організації навчального процесу. І спасибі викладацькому колективу, який працює у такий непростий час на благо нашої країни. Адже все починається з навчання. І все починається з вас. Ми спільно реалізовуємо дуже багато проєктів разом, і завжди знаходимося в діалозі з університетом. Поки наші славні воїни борються задля миру й перемоги, нашим завданням є максимально сприяти дітям у їхній реалізації та щасливому майбутньому».

Після вступних слів студенти безпосередньо могли дізнатись від Сергія Шкарлета відповіді на всі питання, які їх цікавили. А опісля - звичайно, спільне фото на згадку про зустріч.

 

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Схожі публікації


Догори