Працюємо над тим, щоб всі діти в Україні мали можливість відвідувати школу – Президент України

В Україні триває відбудова шкіл, зруйнованих російськими терористами. До цього процесу долучаються відомі люди, зокрема й голлівудські кіноактори.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 581 дня повномасштабної війни в Україні.

«Маємо відтепер і нового амбасадора нашої фандрейзингової платформи United24. Ним став британський актор Марк Стронг. Ми говорили сьогодні, і я подякував за рішення Марка працювати за напрямом «Освіта і наука». Його метою будуть збори коштів на відбудову українських шкіл. Наше завдання – дати всім українським дітям можливість навчатись у школі, а не дистанційно там і тоді, де й коли це авжеж дозволяють безпекові умови», – розповів Володимир Зеленський.

Раніше Президент повідомляв, що під час візиту міністра закордонних справ Естонської Республіки Урмаса Рейнсалу до України було покладено початок відбудові шкіл і дитячих садків.

«Естонія підтримує наш суверенітет і територіальну цілісність не на словах, а реальними кроками. Вдячний міністру закордонних справ Естонії Урмасу Рейнсалу за цей візит, під час якого було покладено початок відбудові першочергово важливої інфраструктури – шкіл і дитячих садків», – зазначив Зеленський.

«Все відновлення – ми розуміємо, що це велика сума, велика праця й тривалий час, і основні роботи будуть після того, як закінчиться війна. Але є екстрена допомога, яка потрібна зараз, перед початком навчального року, освітнього процесу. Це будівництво, відновлення шкіл і дитячих садочків, університетів, а також домівок для вимушено переміщених осіб», – зазначив президент.

 

За матеріалами – Слово і ділоСуспільне. Новини 

Схожі публікації


Догори