Global Teacher Prize Ukraine 2023 відзначила українських вчителів

7 жовтня 2023 року відбулася чергова національна премія Global Teacher Prize Ukraine, яка з 2017 року відзначає вчителів-агентів освітніх змін. В ефірі національного телемарафону показано історії, які уособлюють українське вчительство воєнного часу.

Global Teacher Prize Ukraine – національна відзнака, яка спрямована на визнання вчителів, які стали ініціаторами змін у галузі освіти. Премія покликана відзначити досягнення вчителів, значущі в масштабах суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні.

Цього року Global Teacher Prize Ukraine вкотре визнала вчителів, які працювали в умовах війни, формуючи майбутнє українських дітей. Ці вчителі, які передавали знання і плекали нашу культуру та мову. Ризикували життям, щоб подарувати дітям надію.

Вшанувати українських вчителів прийшли Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, перша леді Олена Зеленська та Міністр освіти і науки Оксен Лісовий. 

На відзнаку за досягнення у сфері освіти, автори чотирьох найкращих проєктів були винагороджені під час урочистої церемонії та отримали фінансову підтримку у розмірі одного мільйона гривень на реалізацію своїх інноваційних ідей. 

Отож, за новітні підходи у викладанні з елементами лідерства та менторства національна премія Global Teacher Prize Ukraine відзначила 23-річного Петра Сітека зі Львова.

Національна премія відзначила вчителів-новаторів в особі Максима Гвоздецького із Запоріжжя. Він викладає фізику в Запорізькій гімназії № 11.

Категорія «Вибір серцем» покликана розповісти про вчителів, які попри все навчають дітей у медичних закладах. Цьогоріч нею відзначили Катерину Якушевську, логопеда дитсадка № 103 та шпиталю в Миколаєві.

Global Teacher Prize Ukraine відзначила й незламних учителів. Однією з них стала Лариса Фесенко із села Лісна Стінка Куп’янського району Харківської області. За час війни пані Лариса пережила зраду колег, 45 діб російського «підвалу» і втечу в ніч деокупації Куп’янська.

Цього року стало можливим також відзначити вихователів дитячих садків завдяки підтримці основного партнера у сфері дошкільної освіти – Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine.

Вперше з 2017 року премія відзначила педагогів дошкілля, однією із них стала Вікторія Душина з Харкова.

 

Довідково 

Global Teacher Prize Ukraine – щорічна національна премія для вчителів – агентів освітніх змін, що проводиться з 2017 року в Україні. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні.

Цьогоріч Global Teacher Prize Ukraine зібрала понад пів тисячі історій вчителів з усієї України. Вже другий рік головна мета премії під час повномасштабної війни – розповідати історії вчителів, щоб у такий спосіб подякувати їм і відзначити важливість їхньої праці. 



 

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України
GlobalTeacherPrizeUkraine

Схожі публікації


Догори