Уряд затвердив порядок проведення військової підготовки студентів ВНЗ

Уряд затвердив порядок проведення військової підготовки студентів ВНЗКабінет Міністрів України затвердив Порядок проведення військової підготовки студентів вищих навчальних закладів за програмою підготовки офіцерів запасу. Відповідну постанову схвалено на засіданні Уряду 1 лютого ц.р.

Метою проведення військової підготовки студентів є забезпечення Збройних Сил та інших військових формувань необхідною кількістю військово-навчених громадян, а також реалізації права громадян на рівні можливості у виборі професії. Військова підготовка – одне з основних джерел комплектування Збройних Сил. Тому вона й надалі залишається важливим пунктом в документах оборонного планування.

Постановою затверджено: Положення про військову підготовку громадян України за програмою підготовки офіцерів запасу, Перелік вищих навчальних закладів, студенти яких проходять військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу, Перелік військово-облікових спеціальностей, з яких ведеться підготовка офіцерів запасу.

Прийняття постанови дозволяє нормативно вдосконалити процедуру проведення військової підготовки студентів за програмою підготовки офіцерів запасу для Збройних Сил України, інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту. Також документ передбачає виконання конституційної норми щодо забезпечення реалізації права на рівні можливості у виборі професії шляхом отримання додаткових знань, умінь і навичок, необхідних для належного виконання військового обов’язку в запасі у мирний час, обов’язків військової служби у воєнний час та для майбутньої професійної діяльності. У нормативно акті визначено перелік вищих навчальних закладів, на базі яких здійснюватиметься військова підготовка.

Реалізація цієї постанови не потребує додаткових витрат з державного бюджету.

Завантажити постанову КМУ (postanova-kmu_vijskova-pidgotovka-studentiv.doc [98.5 Kb][88] Завантажити Переглянути документ онлайн )



За матеріалами Урядового порталу

Схожі публікації


Догори