Уряд затвердив обсяг держзамовлення з підготовки фахівців та робітничих кадрів у 2014 році

Уряд затвердив обсяг держзамовлення з підготовки фахівців та робітничих кадрів у 2014 роціКабінет Міністрів України схвалив постанову, яка встановлює обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів, а також перелік державних замовників у 2014 році і натуральні загальні обсяги державного замовлення на 2015 та 2016 роки.

Варто наголосити, що відповідна постанова Уряду в першу чергу спрямована на забезпечення підготовки фахівців тих спеціальностей, які затребувані на ринку праці, і передбачає збільшення обсягів підготовки фахівців за такими спеціальностями, як “Педагогічна освіта”, “Медицина”, “Військові науки”, “Електроніка”, “Енергетика та енергетичне машинобудування”, “Машинобудування та матеріалообробка”, “Хімічна технологія та інженерія”, “Інформатика та обчислювальна техніка” тощо.

Затверджений Урядом загальний обсяг прийомів на підготовку фахівців, наукових та науково-педагогічних кадрів у 2014 році передбачається у кількості 310,7 тис. осіб, у тому числі за денною формою навчання – 260,4 тис. осіб.

Загальні обсяги прийомів на підготовку фахівців, наукових та науково-педагогічних кадрів у 2015 році затверджений у кількості 306,9 тис. осіб, у тому числі за денною формою навчання – 253,8 тис. осіб, у 2016 році - у кількості 308,8 тис. осіб, у тому числі за денною формою навчання – 254,2 тис. осіб.
Реалізація держзамовлення буде здійснюватися виходячи з бюджетних асигнувань, затверджених головним розпорядником бюджетних коштів, Законом України “Про Державний бюджет України на 2014 рік” на відповідні цілі.

За матеріалами Урядового порталу

Схожі публікації


Догори