Участь молоді у суспільному житті має бути більш активною

Участь молоді у суспільному житті має бути більш активноюПарламентські слухання, що відбулися 20 листопада, мали на меті визначити становище молоді в Україні, її готовність до економічної активності.

Від всеукраїнських профспілок участь взяли понад 80 молодих активістів. Консолідовану позицію молоді профспілки освітян представила Перший студентський Президент – Радника Прем’єр-міністра України – голова профкому КНЕУ імені Вадима Гетьмана Ольга Чабанюк.

У своєму виступі Ольга Чабанюк наголосила на тому, що молодь у профспілках становить майже 3 млн. осіб. Вона є найуразливішою верствою суспільства на ринку праці.

Серед основних проблемних питань відмічено основні:

– не надання першого робочого місця;

– диспропорція між попитом та пропозицією робочої сили на ринку праці, що призводить до критичного зменшення робітничих кадрів;

– неефективна система формування державного замовлення на підготовку кадрів;

– централізація професійно-технічної освіти;

– відсутність житла для молоді.

Представники профспілкової молоді надали свої пропозиції до Секретаріату парламенських слухань для врахування під час прийняття відповідних Рекомендацій Верховною Радою України.

Також під час слухань виступили Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, голова Правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, народні депутати України, експерти національних та зарубіжних науково-дослідних установ, лідери всеукраїнських молодіжних громадських організацій.

Завантажити повний виступ Ольги Чабанюк tekst-vistupu.doc [78 Kb][67] Завантажити Переглянути документ онлайн



Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори