МОН визначило умови вступу до ВНЗ для випускників з Донецької та Луганської областей і АР Крим

МОН визначило умови вступу до ВНЗ для випускників з Донецької та Луганської областей і АР КримМіністерство освіти і науки оприлюднило заяву, у якій вказано, що для всіх без винятку випускників з Донецької та Луганської областей (як тих, які проживають на контрольованих українською владою територіях, так і тих, які проживають в зоні АТО чи виїхали до інших регіонів), а також для випускників з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь створені правові й організаційні умови для завершення навчального року у формі екстернату, проходження державної підсумкової атестації, отримання шкільних атестатів, реєстрації та проходження ЗНО й вступу до вищих навчальних закладів України.

Міністерство освіти і науки України замовляє бланки шкільних атестатів з розрахунку на весь контингент випускників Донецької та Луганської областей, включно з районами, що тимчасово захоплені російськими військовиками та бойовиками терористичних організацій.

Спільно з іншими центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, волонтерами, місцевими органами управління освітою у кожній області сформовано базу даних про опорні школи для прикріплення до них для навчання у формі екстернату, проходження ДПА, отримання атестата тощо.

Сьогодні вивчається питання про тимчасове розміщення випускників з Донецької та Луганської областей, які виявлять бажання в інших областях пройти підготовку до завершення навчального року та вступити до вищих навчальних закладів.

Міністерство освіти і науки у заяві наголошує, що питання створення громадянам України з Донецької та Луганської областей, тимчасово окупованих АР Крим та м. Севастополь, які опинилися у складних життєвих обставинах, всіх можливих умов для здобуття освіти є одним з пріоритетів діяльності Міністерства.

За матеріалами Урядового порталу
0
17 лютого 2015
1 770

Схожі публікації


Догори