Профспілки – Уряд: зустріч у форматі розгляду вимог СПО

Профспілки – Уряд: зустріч у форматі розгляду вимог СПО30 квітня 2015 року у Клубі Кабінету Міністрів України відбулася інформаційно-консультативна зустріч представників профспілкових об’єднань України з віце-прем’єр-міністром України – міністром культури України В’ячеславом Кириленком.

Метою зустрічі стало обговорення вимог, висунутих СПО об’єднань до профспілок до Уряду, і спрямованих на поліпшення рівня життя та добробуту працівників, а також у зв’язку з ухваленим профспілковими об’єднаннями України рішенням про вступ у колективний трудовий спір із Кабінетом міністрів України та роботодавцями.

Від урядової сторони у зустрічі взяли участь Віце-прем’єр-міністр України-міністр культури України В’ячеслав Кириленко, Міністр соціальної політики України Павло Розенко та його заступники, голова Національної служби посередництва і примирення Олександр Окіс, заступник Міністра фінансів України Роман Качур, Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, керівництво і представники об’єднань організацій роботодавців і СПО об’єднань профспілок.

У своїх виступах керівники СПО об’єднань профспілок наголосили на тому, що Уряд допускає порушення законодавства про працю та положення чинної Генеральної угоди на 2010-2012 роки стосовно встановлення гідних соціально-економічних умов праці.

Керівник СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий, зокрема зазначив, що різке погіршення соціально-економічного становища працівників, відсутність реального соціального діалогу протягом тривалого часу, не реагування належним чином на профспілкові пропозиції, в т.ч. і законодавчі, призвело до прийняття рішення СПО об’єднань профспілок 27 квітня ц.р. про вступ профспілок до колективного трудового спору з Кабінетом міністрів України та роботодавцями.

На звернення Віце-премєра В.Кириленка до Голови НСПП про реєстрацію трудового спору, Олександр Окіс повідомив, що жодних застережень щодо його реєстрації немає і офіційно цей спір буде оформлено 30 квітням.

Григорій Осовий у подальшому своєму виступі висловив сподівання що примирна комісія щодо врегулювання колективного трудового спору буде сформована у відведенні законодавством терміни і що Вимоги профспілок будуть розглянуті і знайдуть своє вирішення в установленому законом порядку і стануть добрим підґрунтям, щоб включити окремі позиції до проекту нової Генеральної угоди.

У ході зустрічі сторони розглянути усі пункти профспілкових Вимог та висловили своє бачення стосовно шляхів вирішення зазначених проблем.

Сторони проводитимуть подальший розгляд Вимог у форматі примирних процедур.

За матеріалами ФПУ


Профспілки – Уряд: зустріч у форматі розгляду вимог СПОПрофспілки – Уряд: зустріч у форматі розгляду вимог СПО

Профспілки – Уряд: зустріч у форматі розгляду вимог СПОПрофспілки – Уряд: зустріч у форматі розгляду вимог СПО

Профспілки – Уряд: зустріч у форматі розгляду вимог СПОПрофспілки – Уряд: зустріч у форматі розгляду вимог СПО

Схожі публікації


Догори