Затвержено Положення про наукові профільні школи учнівської молоді

Затвержено Положення про наукові профільні школи учнівської молодіМіністерством освіти і науки України затверджено Положення про наукові профільні школи учнівської молоді.

Документом визначено порядок організації та діяльності наукових профільних шкіл учнівської молоді, які мають стати однією з форм організації позашкільної освіти дослідницько-експериментального напряму.

Метою діяльності наукових профільних шкіл стане залучення молоді до пошукової, дослідницької та експериментальної діяльності в різних галузях науки, техніки, виробництва, культури, задоволення її потреб у професійному самовизначенні.

Основними завданнями створюваних шкіл є створення умов для реалізації творчих та інтелектуальних потреб учнівської молоді, удосконалення системи виявлення та підтримки інтелектуально обдарованих учнів, самоосвіта та самовдосконалення молоді, а також підготовка до вступу до вищих навчальних закладів.

Слухачами наукових профільних шкіл зможуть бути учні 9-11 класів або вихованці позашкільних навчальних закладів, які займаються науково-дослідницькою, пошуковою, експериментальною діяльністю.

Учні шкіл матимуть право самостійно обирати теми наукових досліджень, оволодівати практичними навичками дослідницької, пошукової та експериментальної діяльності, проводити дослідження в обраному науковому відділенні, отримувати необхідну методичну та організаційну допомогу від наукових керівників тощо.

Школи розпочинатимуть свою діяльність на підставі наказу директора Національного центру «Мала академія наук України».

Навчальний процес у школах здійснюватиметься відповідно до навчальних планів і навчальних програм, розрахованих на один, два або три роки навчання.

Наповнюваність груп встановлюватиметься для кожної школи окремо з урахуванням її профілю, інтересів, нахилів і здібностей слухачів, їх віку тощо.

Випускникам шкіл, які успішно складуть кваліфікаційні іспити, буде видаватися документ про позашкільну освіту.

Завантажити документ uchni_nauka.doc [54 Kb][59] Завантажити Переглянути документ онлайн


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори