Підвищено розмір стипендії учням та студентам

Підвищено розмір стипендії учням та студентамКабінетом Міністрів України прийнято постанову від 8 жовтня 2015 р. №797 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2008 р. № 165», якою з 1 вересня 2015 р. встановлюється розмір мінімальної ординарної академічної стипендії для учнів професійно-технічних навчальних закладів у розмірі 311 гривень на місяць; для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», – 622 гривні на місяць; для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», – 825 гривень на місяць.

Постановою також регулюються розміри соціальної стипендії; академічної стипендії Президента України; іменних та академічних стипендій, заснованих Кабінетом Міністрів України; стипендії Президента України учасникам і призерам міжнародних учнівських олімпіад з базових навчальних предметів; стипендії Президента України для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук; стипендії Кабінету Міністрів України переможцям Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури; стипендії імені Тараса Шевченка учням середніх загальноосвітніх навчальних закладів.

Водночас повідомляємо, що листом від 23 вересня 2015 року № 02-5/474 ЦК Профспілки звертався до Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка з приводу необхідності підвищення з 1 вересня 2015 року розмірів стипендії студентам вищих та учням професійно-технічних навчальних закладів не нижче від темпів зростання прожиткового мінімуму, а також збільшення обсягів видатків з державного бюджету для забезпечення індексації стипендії у зв’язку з інфляцією.

Завантажити документ postanova_stupendii.doc [35.5 Kb][252] Завантажити Переглянути документ онлайн


Відділ студентської молоді ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори