Переведення на контракт усіх педпрацівників – суперечить національному та міжнародному законодавству!

Переведення на контракт усіх педпрацівників – суперечить національному та міжнародному законодавству!ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував Звернення про безпідставність запровадження контрактної форми трудового договору для всіх категорій педагогічних працівників установ і закладів освіти до Президента України Петра Порошенка.

У Зверненні, зокрема, наголошується, що такі пропозиції суперечать як положенням національного законодавства (Кодексу законів про працю України, рішенню Конституційного Суду України від 9 липня 1998 року № 12-рп/98, роз’ясненням Конституційного Суду України від 1 серпня 2013 р. № 22-14-17/1749, постанові Пленуму Верховного Суду України від 6 листопада 1992 р. «Про практику розгляду судами трудових спорів»), так і нормам міжнародного права (Конвенції МОП № 158 про припинення трудових відносин з ініціативи роботодавця, Конвенції МОП № 117 про основні цілі та норми соціальної політики, Рекомендації МОП № 166 про припинення трудових відносин з ініціативи роботодавця, Директиві Ради 1999/70/ЄС від 28 червня 1999 року, Директиві Ради 1991/383/ЄЕС від 25 червня 1991 року).

Педагогічні працівники в установах та закладах освіти здійснюють свої професійні обов’язки на постійній основні, умови їх роботи носять довготривалий характер, оскільки пов'язаний із здійсненням безперервного навчально-виховного процесу в школах, дитячих садочках, і не мають передумов вважати такий процес обмеженим у часі для переведення на контракт.

Відповідні звернення також направлено Прем’єр-міністру України А. Яценюку, Голові Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Л. Гриневич, Міністру освіти і науки України С. Квіту.

Завантажити документ do-poroshenka_kontrakt.pdf [293.05 Kb][498] Завантажити Переглянути документ онлайн


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори