День Святої Трійці

День Святої Трійці19 червня 2016 року православні та греко-католики відзначають одне з найбільших християнських свят, яке припадає на 50-й день від Великодня.

У народі його називають по-різному: П’ятидесятниця, День Зіслання Святого Духа, День Святої Трійці.

Це свято прийшло до нас ще з дохристиянських часів, тому у ньому тісно переплітаються язичницькі традиції і християнські канони. 

Святкування Трійці в 2016 році

У цей день всі православні люди прикрашають свій будинок зеленню, гілочками берези, готують святковий стіл і кличуть гостей.

Трійця – це своєрідний символ повернення до життя. У це прекрасне свято оживає вся природа розквітає та наповнюється яскравими фарбами і ваблячими ароматами.

Як підготуватися до свята?

До свята Трійці готуються заздалегідь. Для початку потрібно прибратися в будинку, звільнити його від речей, особливо від тих, які можуть вам нагадати неприємні моменти в житті.

Напередодні цього свята бажано прикрасити свій дім свіжими зеленими гілками – за давніми традиціями, це можуть бути гілки берези, дуба, клена. Можна також створювати чудові букети з польових квітів, один з яких потрібно взяти до церкви.

Обряди, які прийнято дотримуватися на Трійцю

Одним з найбільш відомих і поширених обрядів є пускання вінків по воді, хоча є і багато інших не менш відомих обрядів.

Багато християни знають про те, що Трійця 2016 буде знаменуватися збиранням зелені в церкві, такі дії зазвичай проробляють знахарі, для того, щоб зварити дивно-цілющий відвар і вилікувати важкі хвороби.

Щиро вітаємо усіх освітян зі святом Трійці! Нехай гарні літні дні принесуть до кожної домівки мир, добро, радість, тепло і душевний спокій! 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

0
19 червня 2016
3 766

Схожі публікації


Догори