Підготовка до парламентських слухань: пропозиції Профспілки

3 листопада 2016 року відбулося засідання робочої групи з підготовки та проведення 16 листопада 2016 року парламентських слухань «Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні».

Участь у роботі заходу взяли народні депутати – члени Комітету, представники Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, національних галузевих академій наук, провідних фахівців освітянського середовища. Від Профспілки працівників освіти і науки України зауваження та пропозиції висловлював заступник Голови Профспілки Сергій Романюк, який є членом робочої групи.

Під час обговорення основних аспектів діяльності було наголошено, що найголовнішим результатом її роботи виступить підготовка проекту відповідних рекомендацій, які будуть затверджені постановою Верховної Ради України. Пропозиції до проекту Рекомендацій парламентських слухань вже надійшли від низки міністерств, у тому числі Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України та галузевих академій наук, Профспілки працівників освіти і науки України, національних, регіональних органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

До уваги учасників засідання було представлено попередній проект Рекомендацій, з основними положеннями якого погодилася переважна більшість учасників.

Також учасниками робочої групи було погоджено запросити на парламентські слухання керівництво Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Голови Федерації роботодавців, та ключових фігур українського бізнесу, які б представили власне бачення налагодження співпраці між освітою, наукою та безпосереднім ринком праці, та надали пропозиції щодо інноваційного розвитку країни.


Завантажити документи:

Склад робочої групи  sklad-robochoyi-grupi.pdf [107.13 Kb][95] Завантажити Переглянути документ онлайн

Пропозиції Профспілки до парламентських слухань propozicyi-profsplki-do-parlamenskih-sluhan-fnansuvannya-osvti.doc [399 Kb][194] Завантажити Переглянути документ онлайн  

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори