Профспілки не вийдуть на акції протесту, аби не ставати об’єктом політичних маніпуляцій

Профспілки не вийдуть на акції протесту у четвер, аби не ставати об’єктом політичних маніпуляцій – Голова ФПУ Григорій Осовий під час зустрічі з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у середу провів зустріч з Головою Федерації Профспілок України Григорієм Осовим, під час якої обговорювалися питання щодо підвищення соціальних стандартів, зокрема, розміру мінімальної заробітної плати в контексті обговорення і прийняття Держбюджету на наступний рік.

Голова Парламенту висловив сподівання, що Верховна Рада «скоріш за все вийде на прийняття Бюджету 8 грудня». Він виступив з ініціативою, аби напередодні ухвалення головного фінансового документа відбулося його обговорення спільно з Прем’єр-міністром, лідерами парламентських фракцій і представниками Федерації Профспілок України. «Саме діалог є ключовим моментом у наші співпраці, бо країна проходить сьогодні непростий етап: ми проводимо реформи і водночас –  робимо все, щоб захистити наших дітей, щоб зупинити війну», – наголосив А. Парубій.

Він підкреслив, що «це не виправдання, але маємо спільно нести відповідальність за все, що відбувається», і нагадав, що «цієї осені Парламент і Уряд чесно і відповідально обговорюють і працюють над проектом Бюджету-2017».

За підсумками зустрічі Г. Осовий заявив, що завтра, у четвер, профспілки не вийдуть на акції протесту, «аби не ставати об’єктом політичних маніпуляцій». При цьому Голова ФПУ наголосив, що профспілки «не відмовляються від своїх намірів і вийдуть на акції на початку грудня, коли у Парламенті розглядатиметься і ухвалюватиметься бюджет, який передбачає підвищення соціальних стандартів».

«Ми «асистуватимемо» вашому розгляду і голосуванню Закону про Бюджет», – сказав він, додавши, що профспілкові акції триватимуть, доки не будуть прийняті вимоги щодо забезпечення соціальних стандартів».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

1
16 листопада 2016
1 138

Схожі публікації


Догори