Профспілка виступила за відкликання незаконного листа МОН

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України скеровано звернення до Міністра освіти щодо відкликання листа від 30.01.2018 № 1/9-64, в якому порушено вимоги Урядової постанови № 22 про підвищення на 10% посадових окладів педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції, при визначенні розмірів інших підвищень.

Цим листом порушено вимоги пункту 1 постанови № 22, яким установлено, що визначені у додатку 2 до постанови КМУ № 1298 посадові оклади (ставки заробітної плати) підвищуються з 1 січня 2018 року на 10%.

Додатком 2 цієї постанови затверджено Схему тарифних розрядів посад педагогічних та інших працівників. Тобто, визначені за цією Схемою тарифних розрядів розміри посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників, що збільшені на 10% відповідно до постанови Уряду № 22, є такими схемними, «базовими» посадовими окладами (ставками заробітної плати), від яких мають визначатися всі інші виплати.

Застосовуючи норми пункту 5 відомчого наказу № 557 про визначення абсолютного розміру кожного підвищення без урахування іншого, зокрема за звання «учитель-методист», «старший учитель», за роботу в гімназіях, ліцеях, школах-інтернатах, зокрема спеціальних та для дітей-сиріт тощо, міністерством знівельовано рішення Уряду про збільшення на 10% схемних посадових окладів при визначенні розмірів їх підвищення за умовами праці.

Профспілка привертає увагу організаційних ланок Профспілки на необхідність застосування чинного законодавства, зокрема постанов Уряду та інших нормативно-правових актів, що пройшли державну реєстрацію в Міністерстві юстиції, при відстоюванні трудових прав педагогічних працівників.


Завантажити документ mon-vdklikannya-lista.pdf [313.06 Kb][1358] Завантажити Переглянути документ онлайн  
Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори