День святого Валентина!

День всіх закоханих, або ж День святого Валентина – це не лише свято романтики, кохання та ніжності. 

Як повідомляють різні джерела, свято оповите багатьма легендами і ніхто достеменно не знає, чи існував святий Валентин і чи справді він вперше подарував коханій романтичну валентинку. Але прийнято вважати, що звичай з валентинками з’явився саме завдяки святому Валентину.

Найдавніше привітання до Дня всіх закоханих, відоме в наші часи, – це вірш, створений в 1415 році герцогом Орлеанським. Перебуваючи в Лондонському Тауері, він, очевидно, намагався якось розважити себе і почав писати дружині валентинки.

Поступово День святого Валентина з католицького свята перетворився на світське. Зараз його відзначають із задоволенням, хоча воно не значиться в календарі серед офіційних святкових днів, але його люблять чоловіки і жінки, хлопчики і дівчатка.

День всіх закоханих – це свято романтики, кохання та ніжності. У цей день прийнято дарувати коханим і дорогим серцю людям квіти, цукерки, повітряні кульки та інші приємні подарунки. 

 

Незмінним атрибутом Дня святого Валентина є письмові чи електронні повідомлення – валентинки. Валентинки можуть бути як підписаними, так і анонімними.

У 2024 році цей день випадає на середу. Звичайно, святкувати посеред робочого тижня не дуже зручно, але з іншого боку – це чудовий привід додати романтики і кохання в свої трудові будні.  

Будьте кохані, кохайте, вірте у дива!
Мирного неба і щасливого життя усім нам!  

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України
2
14 лютого 2024
5 156

Схожі публікації


Догори