Оплата праці викладачів коледжів у період карантину

Міністерством надано роз'яснення «Щодо особливостей організації освітнього процесу під час карантину» від 25.03.2020№ 1/9-176, в якому наголошується, що на період карантину керівники закладів фахової передвищої освіти, що належать до сфери управління МОН, зобов'язані забезпечити організацію освітнього процесу шляхом використання технологій дистанційного навчання, неухильно дотримуючись при цьому положень чинного законодавства.

При цьому можливе використання наступного механізму організації освітнього процесу.

Керівником закладу фахової передвищої освіти затверджується наказ про організацію освітнього процесу у певному закладі фахової передвищої освіти на період карантину, де зазначаються викладачі та інші працівники, які мають педагогічне навантаження згідно із затвердженими у встановленому порядку тарифікаційними списками та можуть забезпечити проведення теоретичного навчання та семінарських, практичних занять у дистанційному режимі.

Цим же наказом встановлюється графік (розклад) занять у дистанційному режимі на період карантину у розрізі днів тижня, годин, академічних груп, засоби доступу здобувачів до навчальних матеріалів, засоби зворотного зв'язку між здобувачами освіти та тими, хто проводить заняття у дистанційному режимі, заходи моніторингу освітнього процесу, що здійснюватимуться завідуючими відділень, заступниками керівника та керівником закладу тощо.

Оплата праці викладачів, інших працівників, які виконуватимуть навчальне навантаження у дистанційному режимі, а також інших викладачів, які не використовуватимуть технології дистанційного навчання під час карантину, здійснюється у розмірі заробітної плати працівника, затвердженого йому у тарифікаційному списку на поточний навчальний рік та з урахуванням визначених законодавством умов.

Кожен викладач або інший працівник, який здійснює навчання відповідно до вищезазначеного наказу, індивідуально веде облік проведених ним занять за встановленою у закладі формою.

Після завершення карантину:

– навчальне навантаження, виконане викладачами та іншими працівниками у дистанційному режимі, обліковується у встановлених формах звітності, як фактично виконане за відповідний період часу;

– навчальне навантаження, затверджене у тарифікаційних списках і невиконане під час карантину, виконується викладачами та іншими працівниками шляхом ущільнення графіку освітнього процесу, з урахуванням годин, що виконані в дистанційному режимі, та з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог. Облік навчального навантаження та оплата праці вищезазначених працівників здійснюється у звичайному режимі.

Засновникам та керівникам інших закладів фахової передвищої освіти рекомендовано врегульовувати питання організації освітнього процесу під час карантину із використанням цих рекомендацій.


Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки
карантин,Оплата праці

Схожі публікації


Догори