Міжнародна підтримка медсестер у Всесвітній день здоров’я

Щороку 7 квітня Всесвітня організація охорони здоров'я обирає для висвітлення особливу тему, що є актуальною і важливою в медичному світі.

Цьогорічний Всесвітній день здоров'я, який відзначають саме 7 квітня,  присвячений медичним сестрам та акушеркам, які є тим рушієм, тією  робочою силою, яка зробила революцію в галузі охорони здоров'я і сьогодні стоять на передньому плані у боротьбі з коронавірусом в усіх країнах світу.  Цей день – нагадування світовим лідерам про критичну роль, яку вони відіграють у підтримці здоров'я усього світу.

Медсестри та інші медичні працівники першими реагують на загрози від COVID-19 – забезпечуючи якість лікування, шанобливий догляд, діалог з громадами для подолання страхів та вирішення питань, а в деяких випадках і збирання даних для клінічних досліджень.

У Міжнародний рік медсестри та акушерки саме у Всесвітній день здоров'я ВООЗ висвітлить сучасний стан медсестринства та в усьому світі, а її партнери нададуть низку рекомендацій щодо зміцнення роботи медсестер та акушерок.

ВООЗ закликає у Всесвітній день здоров'я до поліпшення освіти та умов праці медсестер  та акушерських кадрів, їх підтримки задля того, щоб усі змогли отримували необхідну медичну допомогу.

Шануймо працю лікарів і будьмо здорові!

 
Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори