Слідами акції профспілок: робоча зустріч із Главою Парламенту

Голова Спільного представницького органу об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, за дорученням учасників Всеукраїнської попереджувальної акції протесту, вручив Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову вимоги акції під час особистої зустрічі, що відбулася днями.

У ході робочої зустрічі Григорій Осовий акцентував на тому що профспілки налаштовані на конструктивний соціальний діалог з органами державної влади, і зокрема поінформував спікера парламенту про налагодження такої співпраці, що підтверджено зустріччю, яка відбулася 17 червня з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Водночас, профспілки і надалі будуть жорстко і послідовно протидіяти законодавчим ініціативам, направленим на звуження прав працівників, демонтаж системи державних соціальних гарантій й позбавлення прав профспілок як правозахисної організації.

Профспілковий лідер пояснив, що саме такі законопроекти як № 2708, 2681, 2682, 2275, 3515 викликали обурення у мільйонів людей праці.

Учасники зустрічі дійшли загальної думки, що регулювання соціально-трудових відносин можливе лише за умови поваги соціальних партнерів і врахування думки людей, на яких саме і будуть поширюватися ці законопроекти.

За матеріалами ФПУ 

2681

Схожі публікації


Догори