Цифрова грамотність – важлива навичка сучасних людей

Європейський тиждень цифрової грамотності – це щорічна кампанія, яка проводиться з метою надихнути та навчити людей цифрових навичок.

Проводиться у коворкінгах, громадських центрах, школах, університетах, бібліотеках та інших місцях по всій Європі. За 2010-2020 роки до Європейського тижня цифрової грамотності долучилися понад 1 300 000 учасників.

У 2021 році Міністерство цифрової трансформації України об’єднає представників держави, бізнесу та громадян у рамках ініціативи та проведе масштабну комунікаційну та освітню кампанію з цифрової грамотності в рамках національного проєкту Дія.Цифрова освіта.

Ініціативу вже підтримали близько 30 брендів і перелік постійно оновлюється, детальніше на офіційній веб-сторінці проекту. Також є Фейсбук-івент з усіма активностями Мінцифри та партнерів.

Інформацію про активності в рамках Європейського тижня цифрової грамотності можна відстежувати в соцмережах за хештегами #AllDigitalWeek2021 та #AllDigitalWeekUkraine.

Мінцифри розробила Open Pack дизайн-матеріалів Європейського тижня цифрової грамотності для друку і використання онлайн, який кожен охочий може використовувати для участі в кампанії.


Довідково

42% громадян ЄС не мають базових цифрових навичок. В Україні, за даними 2019 року, не володіють базовими цифровими навичками ще більше громадян – 53%. Але ж від рівня цифрової грамотності залежить не лише комфорт проживання в країні цифрових сервісів, а й конкурентоспроможність кожної людини, її вміння опиратися фейкам та дбати про свої дані онлайн. Простими словами, цифрова грамотність так само важлива сьогодні, як вміння писати, читати і говорити.  

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори