Канада: уроки конфіденційності в Інтернеті у школах Квебеку

Канада: уроки конфіденційності в Інтернеті у школах КвебекуНа початку листопада 2012 року у канадській провінції Квебек пройшла кампанія під назвою «Тиждень медіа-грамотності 2012». Захід проводився на підтримку теми «Безпека в медіа просторі».

У рамках кампанії учні отримали можливість поспілкуватися з групою експертів з питань приватності та конфіденційності в мережі.

Тижнева кампанія була організована Канадською неприбуткового центру з питань цифрової та медіа обізнаності MediaSmarts та членської організації Інтернаціоналу Освіти Федерації вчителів Канади (ФВК).

До групи експертів увійшли представники компанії Google-Канада, Управління комісара з питань конфіденційності інформації в Канаді та Університету Оттави.

Через громадські навчальні центри дискусія транслювалася в більше, ніж 33 навчальних закладах по всій провінції.

Вчителі повинні вчити учнів вмінню контролювати приватну інформацію

Президент Федерації вчителів Канади Поль Тайлефер зазначив, що приватне і публічне життя сучасної молоді дуже тісно переплітаються.
«Наше завдання як наставників – допомогти молоді в розумінні та здійсненні контролю над особистою інформацією та, в кінцевому підсумку, своєю репутацією», – зазначив він.

«Інтернаціонал Освіти визнає, що соціальні мережі є новими шляхами спілкування між представниками різних культур», – пояснив Генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти Фред ван Левен.

Соціальні мережі потрібно використовувати для навчання та підтримки контактів зі спілчанами

Він також наголосив, що вчителі усвідомлюють, що соціальні мережі відіграють важливу роль у побудові світу, що базується на принципах рівності, демократії і солідарності: «Поєднуючи учнів та учителів з різних географічних місць, соціальні мережі можуть сприяти розвитку гуманності. Ці інструменти потрібно використовувати для навчання студентів цінності різних культур, шляхом стимулювання вивчення мов та міжкультурного обміну».

У стратегічному документі Інтернаціонал Освіти «Побудова майбутнього через якісну вищу освіту», прийнятому на 6-му Всесвітньому конгресі у 2011 році, також зазначається, що «соціальні мережі були використані для встановлення демократії в місцях, де раніше панувала диктатура і корупція.

Профспілки освітян вважають їх потужними інструментами підтримання контактів зі своїми членами».

Соціальні мережі можуть сприяти зміцненню демократії і в самих профспілках, оскільки надають нові інструменти для організації дискусій і консультацій.

Вони можуть відіграти важливу роль у активізації участі рядових членів у профспілковій діяльності, оскільки останні можуть безпосередньо долучатися до розробки профспілкових стратегій, заходів і послуг. Крім того, вони сприяють новим формам співпраці між профспілками та громадянським суспільством.

Тиждень медіа-грамотності відбувся за підтримки понад 60 організацій, в тому числі таких відомих організацій, як «Белл» і «YouTube». Матеріали щодо конфіденційності в Інтернеті для батьків, учителів і молоді розміщені на веб-сайті Тижня медіа грамотності.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки
(за матеріалами сайту www.ei-ie.org)

Схожі публікації


Догори