Шість континентів, одна кампанія – якість освіти стає глобальною

Шість континентів, одна кампанія – якість освіти стає глобальноюІнтернаціонал Освіти розпочав свій завершальний тур глобальної кампанії «Об'єднаймося заради якісної освіти».

У середині вересня сотні освітян, учнів і членів профспілок заповнили берегову лінію гавані Сіднею поблизу Сіднейського оперного театру і мосту Харбор-Брідж, відзначаючи початок фінального туру кампанії «Об'єднаймося заради якісної освіти».

Члени Австралійської освітньої спілки, членської організації Інтернаціоналу, продемонстрували свою підтримку глобальній кампанії, що тривала протягом року. Освітяни Австралії провели свого профспілкового лідера, Сьюзанну Хопгуд, яка також є Президентом Інтернаціонал Освіти, у глобальне турне, що завершиться у Нью-Йорку.

Генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти Фред ван Левен розпочав свою подорож тижнем пізніше, в суботу, 20 вересня в Преторії, ПАР.

Загалом керівники Інтернаціоналу візьмуть участь у заходах в рамках кампанії у шести містах: Сіднеї, Делі, Преторії, Брюсселі, Буенос-Айресі, Нью-Йорку. Додаткові заходи також плануються і в інших містах світу.

Кампанія «Об'єднаймося заради якісної освіти» розпочалася у вересні минулого року у Нью-Йорку і базується на трьох основних елементах: якісні вчителі, якісні інструменти та якісне середовище.

Мета кампанії – підвищити рівень інформованості урядів, неурядових та міжнародних організації, фінансових установ, громадських лідерів та громадськість в цілому щодо:

• важливої ролі, яку якісна освіта відіграє у розвитку особистості та суспільства;
• необхідності забезпечення доступу всіх, хто навчається, до якісної освіти;
• того факту, що освіта повинна бути основою будь-якої програми розвитку на період після 2015 року;
• діяльності Інтернаціоналу Освіти та його членських організацій заради забезпечення якісної освіти;
• важливості голосу вчителів та їх представників у розробці національної і міжнародної політики в галузі освіти.


24 вересня кампанія прибуде до Нью-Йорку на 69-у сесію Генеральної Асамблеї ООН. Представники Інтернаціоналу передадуть Генеральній Асамблеї послання мільйонів вчителів зі всього світу.

Інтернаціонал Освіти запросив шкільних вчителів з різних країн до Нью-Йорку, щоб показати Генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну реалії освіти на місцях і її важливість для майбутнього глобального порядку денного.

Протягом наступних двох тижнів, Інтернаціонал освіти буде повідомляти новини про хід кампанії на своєму сайті, а також у блозі кампанії «Об'єднаймося заради якісної освіти».

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори