Загрозі миру – консолідацію влади і суспільства!

У момент, коли українська держава знаходиться в епіцентрі складних випробувань у зв’язку із загрозою можливого вторгнення збройних сил Російської Федерації в Україну, профспілки заявляють про підтримку незалежності і територіальної цілісності української держави і роблять все можливе, щоб агресивні наміри щодо нашої держави не втілилися в життя.

Про це було заявлено 14 лютого 2022 року на засіданні СПО об’єднань профспілок, який об’єднує понад 5 мільйонів членів профспілок. 

Учасники висловили серйозну стурбованість значним, неспровокованим і невиправданим нарощуванням Росією сил біля кордонів України останніми місяцями та водночас закликали працівників не піддаватися сумнівам щодо обороноздатності нашої армії та спроможності українців до національного спротиву. Наголосили на необхідності відповідально ставитися до професійних обов’язків, виробничих завдань, дотримуватися дисципліни на робочих місцях. 

Було зазначено, що «від праці кожного з нас залежить економічна та соціальна стабільність, належне фінансування оборони країни, спроможність дати рішучу відсіч агресору»

Профспілки України засуджують агресивні наміри РФ, яка постійно і системно порушує принципи та норми міжнародного права, які гарантують суверенітет і територіальну цілісність України як незалежної держави, а також міжнародні акти у сфері прав людини.

Було заявлено: «Ми серйозно оцінюємо наслідки у разі агресії проти України. Тому закликаємо Росію відвести війська від наших кордонів. І вважаємо, що нині критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують економічну, соціальну і фінансову стабільність та сіють паніку серед населення».

У ситуації, що склалася всі ми маємо об’єднати зусилля, щоб захистити Україну, зберегти її територіальну цілісність, життєдіяльність, дотримання громадянських прав і свобод, не допустити численних людських і матеріальних втрат, які несуть військові дії. 

Профспілки виступають за мирне вирішення існуючих загроз на основі норм міжнародного права, а не права сили!

  

14 лютого 2022 року

Федерація профспілок України

Схожі публікації


Догори