30 років з нагоди утворення Федерації професійних спілок України

Сьогодні, 6 жовтня 2020 року, виповнюється 30 років з дня заснування Федерації незалежних профспілок України, правонаступницею якої є Федерація профспілок України.

З цієї нагоди Президія ФПУ звернулася до членів професійних спілок, лідерів та активістів профспілкових організацій.

«Шановні спілчани, брати і сестри!

6 жовтня 2020 року виповнюється 30 років з дня заснування Федерації незалежних профспілок України (Федерації професійних спілок України).

Ця важлива історична подія стала моментом відліку часу для розвитку нового профспілкового руху України, початком докорінних змін у моделі діяльності кожної профспілкової ланки та членів профспілок, задля захисту прав людини праці.

Період становлення Української держави, – це також період модернізації самих профспілок, їх здатності відповідати викликам часу, займати принципову позицію, застосовувати нові методи роботи з людьми, підтримувати діалог з соціальними партнерами, рішуче захищати конституційні права громадян проводячи протестні вуличні акції

Сучасна Федерація профспілок України – найчисельніша правозахисна організація до складу якої входить 44 всеукраїнських профспілки та 25 територіальних профоб’єднань. Вона представляє і захищає права 3,5 млн офіційно працюючих українців та приблизно 1 млн студентської молоді.

ФПУ веде безкомпромісну послідовну боротьбу за дотримання прав та інтересів працівників, гідну оплату праці та соціальний захист, створення високотехнологічних, безпечних робочих місць. Вона бере активну участь у законодавчому процесі даючи відсіч спробам влади провести лібералізацію трудового законодавства та зупинити правозахисну діяльність профспілок.

У ситуації падіння життєвого рівня громадян, ослаблення соціального захисту працівників, наступу на права профспілок, ФПУ активно діє використовуючи всі свої повноваження, аби не втратити завойованих трудящими за десятиліття боротьби конституційних права і свобод. Вимагає від влади побудови соціальної та правової держави, а роботодавців – соціально відповідального бізнесу.

Поки профспілки солідарні й об’єднані, вони залишаються впливовим захисником людини праці.

Перед нами відповідальний та складний шлях і тільки разом ми його подолаємо!

Федерація профспілок України висловлюємо щиру вдячність усім спілчанам, профспілковим працівникам та активістам, які всі ці 30 років знаходились на передньому краї боротьби за права та інтереси українців на вітчизняних підприємствах і бюджетній сфері. За віру у силу нашої єдності, за спільні і солідарні дії у відстоюванні гідності людей праці, їх достойного життя і соціальної справедливості!

Бажаємо міцного здоров’я, миру і добробуту вашим сім’ям і трудовим колективам, успіхів у праці та щедрої винагороди, впевненості у наших спільних профспілкових діях та нових здобутків, віри у краще майбутнє нашої України!»

Президія Федерації профспілок України


 
Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори