Порядок виплати пенсій через банківські рахунки

Порядок виплати пенсій через банківські рахункиПорядок виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їх поточні рахунки у банках, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 №1596 (зі змінами).

Пунктом 14 Порядку передбачено, що у разі якщо суми пенсій та грошової допомоги одержуються за довіреністю більше як один рік або не одержуються з поточного рахунка більше як один рік, уповноважений банк зобов’язаний повідомити про це відповідний орган Пенсійного фонду не пізніше 28 числа місяця, у якому виникли такі обставини, а одержувач пенсії – подати нову заяву в орган Пенсійного фонду.

У разі невиконання цієї умови орган Пенсійного фонду припиняє перерахування пенсії на поточний рахунок у визначену одержувачем установу банку і здійснює виплату через підприємство поштового зв'язку за місцем проживання одержувача.

Тому, якщо пенсіонер не планує скористатися пенсією на своєму рахунку в банку, необхідно надати заяву про перерахування коштів через банк після надходження повідомлення від управління Пенсійного фонду.

Заяву можна надати до зазначеного управління або залишити в банку, де пенсіонер виявив бажання одержувати пенсію.

Якщо пенсіонер не надав своєчасно заяву, пенсію буде нараховано на поштове відділення за місцем проживання.

Відділ соціальних питань і охорони праці

Схожі публікації


Догори