Основні засади формування бюджетної політики на 2017 рік – профспілкова позиція

Основні засади формування бюджетної політики на 2017 рік – профспілкова позиціяНезабаром Міністерство фінансів України розпочне формування бачення Уряду пріоритетів бюджетної політики наступного року, які мають відобразитися в проекті Основних напрямів бюджетної політики на 2017 рік.

Два роки поспіль урядовий проект Основних напрямів бюджетної політики не знаходив підтримки в Парламенті і залишався схвалений лише розпорядженням Кабінету Міністрів України. Самі ж закони України про Державний бюджет України на 2014 та 2015 роки, які мали базуватися на Основних напрямах бюджетної політики України, разом з законами «під бюджет» приймались під тиском обмеженості часу та наміром максимальної економії бюджетних коштів, в т.ч. за рахунок працівників, без дотримання соціального діалогу.

Саме тому профспілки закликали Міністерство фінансів України приділити особливу увагу соціально значущим питанням при формуванні бюджетної політики.

Крім того, зазначеному Міністерству надіслано профспілкові пропозиції до проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2017 рік з наполяганням на необхідності опрацювання пропозицій сторін соціального діалогу в рамках спеціальної тристоронньої робочої групи по бюджету.

 

Завантажити профспілкові пропозиції до проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2017 рік propozicyi_fpu.doc [267 Kb][226] Завантажити Переглянути документ онлайн

За матеріалами ФПУ

0
бюджет 2017,бюджет,бюджет освіти

Схожі публікації


Догори