МОН наполянає на збереженні мережі позашкільних навчальних закладів

МОН наполянає на збереженні мережі позашкільних навчальних закладівМіністерство освіти і науки України стурбоване ситуацією, що склалася з фінансуванням позашкільних навчальних закладів у 2015 році.

З метою економії коштів місцевою владою приймаються рішення щодо ліквідації, першочергово, позашкільних навчальних закладів, що не відповідає основним засадам державної політики, визначеним у частині другій статті 9 Закону України «Про позашкільну освіту».

Такі рішення нерідко приймаються без урахування освітніх потреб і соціальних запитів населення, необхідності забезпечення змістовним дозвіллям дітей, які вимушено переселені із зони антитерористичної операції.

Сьогодні позашкільні навчальні заклади здійснюють належне патріотичне виховання дітей та молоді, є організаторами масових національно-патріотичних заходів, військово-патріотичних ігор, естафет, змагань, конкурсів, фестивалів тощо. Цей напрям виховної роботи визначений пріоритетним в державній політиці
.

З урахуванням цього міністр освіти і науки України звернувся листом до голів обласних державних адміністрацій просить, у якому просить взяти під контроль ситуацію стосовно функціонування позашкільних навчальних закладів та не допустити їх безпідставної ліквідації або реорганізації в умовах обмеженого фінансування галузі освіти.

Завантажити лист zberezhennia_pnz.doc [57.5 Kb][156] Завантажити Переглянути документ онлайн


Управління соціально-економічного захисту

Схожі публікації


Догори