МОН закликає місцеві органи управління освітою не закривати позашкільні заклади

МОН закликає місцеві органи управління освітою не закривати позашкільні закладиНа початок 2014-2015 навчального року в Україні не відкрито жодного нового позашкільного навчального закладу. Про це свідчать дані моніторингу та аналізу мережі позашкільних навчальних закладів в регіонах, що проведений Міністерством освіти і науки.

У Міносвіти зазначають, що у ряді областей з метою економії коштів поширюється практика реорганізації, злиття або об’єднання профільних позашкільних закладів, приєднання їх до загальноосвітніх навчальних закладів тощо.

«Нерідко такі рішення приймаються органами місцевого самоврядування з порушенням статті 9 Закону України «Про позашкільну освіту» та без врахування думки громади», – наголошують у МОН.

Також в профільному міністерстві вказують про тенденцію щодо реорганізації дитячо-юнацьких спортивних шкіл в дитячо-юнацькі клуби фізичної підготовки, що звужує права спортивно обдарованих дітей на розвиток здібностей в обраному виді спорту, унеможливлює досягнення ними високих спортивних результатів, формування резерву національних збірних команд України.

У зв’язку з цим Міністерство освіти закликало місцеві органи управління освітою вжити заходи для недопущення скорочення мережі позашкільних навчальних закладів в регіонах.

Завантажити лист mon_pozawkillya.doc [27 Kb][140] Завантажити Переглянути документ онлайн


За матеріалами МОН

Схожі публікації


Догори