Засідання правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Засідання правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності8 жовтня 2013 року відбулося чергове засідання правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Серед інших на засідання вносились питання про затвердження плану роботи правління Фонду на ІV квартал 2013 року, про виконання бюджету Фонду за I півріччя 2013 року, про внесення змін до бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на 2013 рік, про затвердження Порядку часткового фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл за рахунок коштів Фонду, про Концепцію розвитку Фонду на 2013 – 2023 роки, інформація про стан виконання зобов’язань Фонду щодо фінансового забезпечення страхових виплат тощо.

Спірна норма проекту постанови щодо внесення змін до Порядку фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (Порядок), яка стосувалася необхідності дитячим закладам оздоровлення відповідно до їх Статуту (положення) надавати послуги з медичного обстеження, діагностики, проведення фізіотерапевтичних та інших необхідних процедур дітям застрахованих осіб, які оздоровлюються за рахунок коштів Фонду, не знайшла підтримки у членів правління Фонду та не була прийнята.

Також залишився без змін розмір часткової оплати в розмірі 10 відсотків вартості путівки до дитячого закладу оздоровлення, яка придбана за рахунок коштів Фонду за повну вартість, що видається застрахованій особі. Єдина зміна до чинного Порядку, яку прийняло правління Фонду, це та, за якою дитячі заклади оздоровлення забезпечують страхування дітей застрахованих осіб під час їх оздоровлення відповідно до законодавства.

Прийнято новий Порядок часткового фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ) за рахунок коштів Фонду, за яким здійснювати фінансування ДЮСШ, що безпосередньо підпорядковані всеукраїнським фізкультурно-спортивним товариствам (ФСТ) будуть через робочі органи ФСТ, а тих, що не підпорядковані ФСТ – через виконавчі дирекції відділень Фонду.

Щодо заборгованості перед застрахованими особами по виплатам допомоги з тимчасової втрати працездатності, то за інформацією Виконавчої дирекції Фонду станом на 25 вересня цього року кошти перераховані вчасно та в повному обсязі.

За матеріалами ФПУ

Схожі публікації


Догори