Колегія МОН: підсумки вступної кампанії 2014

Колегія МОН: підсумки вступної кампанії 2014У Міністерстві освіти і науки України під головуванням Міністра освіти і науки Сергія Квіта відбулося засідання Колегії МОН України.

Під час засідання Колегії обговорено наступні питання:

– підсумки вступної кампанії 2014 року;
– діяльність дитячо-юнацьких спортивних шкіл і спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву системи освіти;

– новий порядок надання навчальній літературі, засобам навчання і навчальному обладнанню грифів і свідоцтв МОН України;
– відзначення працівників галузі освіти і науки державними нагородами України.

Директор департаменту вищої освіти МОН Юрій Коровайченко повідомив, що вступна кампанія 2014 року, загалом, пройшла успішно. «Була складна ситуація зі Сходом України, всі ж інші заклади працювали у звичному режимі. Зважаючи на перебіг подій, який відбувався у східних регіонах держави, ми постійно вносили необхідні зміни до проектів прийому студентів», – зазначив він.

Зокрема, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів, яке стосувалось організації 2014-2015 навчального року в навчальних закладах Донецької та Луганської областей, їх керівники могли самостійно визначати умови та порядок проведення конкурсного відбору абітурієнтів, в межах державного замовлення.

За словами директора департаменту, станом на 15 жовтня 2014 року, за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти, на перший курс до ВНЗ І-ІV рівнів акредитації всіх форм власності та підпорядкування було прийнято 407 006 осіб, з яких 213 809 осіб – за кошти державного та місцевого бюджетів, що становить більше, ніж 50 відсотків від загальної кількості абітурієнтів.

Також повідомлено, що у 2015 році прийом до вищих навчальних закладів буде здійснюватися за трьома ступенями освіти: молодший бакалавр, бакалавр та магістр. За його словами, останній прийом для здобуття освітньо-кваліфікаційних рівнів молодшого спеціаліста та спеціаліста буде проведено у 2016 році.

Діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл і спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву системи освіти була присвячена доповідь голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайла Мельника.

Було відзначено, що стара система організації діяльності ДЮСШ поки тримається, але вона неодмінно потребує реорганізації, підвищення фінансування, тому що країні потрібна здорова нація.

Суттєвим фактором щодо покращення системи освіти ДЮСШ відіграють спеціалізовані спортивні класи з окремих видів спорту. Їх створення можливе лише при умовах підписання угоди між місцевим органом управління освітою, відділом (управлінням) з фізичної культури та спорту, дирекцією загальноосвітнього закладу та спортивної школи, із зазначенням обов’язків та відповідальності сторін.

Прийняття позитивного рішення щодо відкриття спеціалізованого спортивного класу також залежить і від наявної власної або орендованої спортивної бази, яка забезпечить безперервність навчально-тренувального процесу та навчання.

За матеріалами МОН


Колегія МОН: підсумки вступної кампанії 2014Колегія МОН: підсумки вступної кампанії 2014

Колегія МОН: підсумки вступної кампанії 2014Колегія МОН: підсумки вступної кампанії 2014
0
31 жовтня 2014
1 834

Схожі публікації


Догори