Засідання Колегії МОН: стан дошкілля та підручники для учнів 1-6 класів

Засідання Колегії МОН: стан дошкілля та підручники для учнів 1-6 класів29 січня 2015 року під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія Квіта відбулося засідання Колегії МОН. На засіданні розглянуто питання сучасних моделей дошкільної освіти, підбито підсумки організації правової роботи у Міністерстві освіти і науки у 2014 році, виконання бюджетної програми із забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів за рахунок бюджету 2014 року, відзначення працівників галузі освіти і науки державними нагородами України, відзнаками Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Так, щодо дошкілля в сьогодні в Україні було, зокрема, наголошено, що дошкільна освіта представлена моделями, що реалізовані на базі дошкільних навчальних закладів, групах повного дня на базі загальноосвітніх навчальних закладів, групах короткотривалого перебування дітей, в умовах сімейної освіти та освітніх центрів.

Станом на 1 січня 2014 року в країні функціонує 16 тисяч 680 дошкільних навчальних закладів різних типів та форм власності. Було також наголошено на важливості розширення мережі дошкільних навчальних закладів за рахунок нових моделей.

Під час засідання Колегії представник Інституту модернізації змісту освіти зазначив, що у межах коштів, передбачених бюджетом 2014 року, видано 103 назви підручників для учнів 6-го класу загальноосвітніх навчальних закладів, загальною кількістю 6 688 311 примірників, 7 назв підручників для учнів професійно-технічних навчальних закладів загальною кількістю 183 924 примірників, 39 назв підручників і посібників для учнів спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів у кількості 47 453 примірників.

Також повідомлено про створення Всеукраїнського депозитарію навчального контенту (www.ua.lokando.com), на якому розміщені електронні підручники для учнів 1-6 класів загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською та мовами національних меншин.

Колегією ухвалено список кандидатур працівників галузі освіти і науки для нагородження державними нагородами України, відзнаками Верховної Ради України та відзнаками Кабінету Міністрів України.

За матеріалами МОН
0
30 січня 2015
2 643

Схожі публікації


Догори