Телеміст на основі відеозв’язку та вебінар молодих педагогів Києва та Казані

Телеміст на основі відеозв’язку та вебінар молодих педагогів Києва та КазаніСьогодні, 12 квітня 2012 року, заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Любов Гарбаренко взяла участь у реалізації пілотного проекту Київської міської організації Профспілки – телеміст на основі відеозв'язку та вебінар з педагогами татарсько-російської школи № 80 м. Казані (Республіка Татарстан РФ).

Ідея проведення інтерактивного відкритого заняття належить Товариству молодих педагогів міста Києва, що з 2006 року діє при Київській міській організації Профспілки.

Участь в інноваційному проекті взяли голова міської організації Профспілки Олександр Яцунь, заступник голови Олена Геведзе, голови районних організацій Профспілки, представники адміністрацій шкіл та понад п’ятдесят молодих спеціалістів освітніх закладів столиці.

Модератором відкритого заходу була голова ТМП м. Києва Дар’я Москаленко, яка власне й розповіла про зародження, хід підготовки та реалізацію цього заходу.

За її словами активні члени ТМП столиці, натхненні досвідом міжнародних семінарів молодих спеціалістів, які щорічно відбуваються у м. Анапа (Краснодарський край РФ), прагнули показати нові види роботи та розкрити досвід застосування інформаційних технологій на уроках казанських колег.

Тож спеціально для освітянської молоді дистанційні відкриті уроки за допомогою Інтернет-технологій презентували Альбіна Гайнулліна, член асоціації молодих учителів РФ та Резеда Хабібулліна, вчитель вищої категорії (керівник методо’єднання школи).

Інтерактивна розмова була наскільки живою, невимушеною і динамічною, що молодь по обидві сторони моніторів, і не відчувала величезної різниці між Києвом і Казанню, а це понад 1600 кілометрів.

Надзвичайно цікавою для педагогів була он-лайн розповідь керівництва татарсько-російської школи про нові державні стандарти освіти, державну підтримку вчительства у республіці Татарстан, система соціальної іпотеки для молодих педагогів, стимулювання їх роботи за рахунок надання грошових премій та грантів за активну і творчу діяльність.

Завершенням трьохгодинного інтерактивного марафону стало активне обговорення методик, що продемонстрували казанські колеги та дискусія з питань застосування інформаційно-комунікаційних технологій. У своїх виступах члени ТМП аналізували освітні системи, стилі, методи подачі матеріалу, акценти уроків, особливо – патріотичне виховання та міжпредметні зв’язки. Значну увагу учасники приділили статусу молодих учителів.

«Молоді педагоги – це майбутнє освіти і, безперечно, Профспілки. Тому дуже приємно відзначити досвід роботи з молодими педагогами Київської міської організації Профспілки. Нині ТМП м. Києва – осередок комунікації педагогічної молоді столиці, яку характеризують творча вдача, прагнення до власного професійного й особистісного зростання, готовність освоювати інновації навчально-виховного процесу та адекватна самооцінка», – зазначила заступник Голови Профспілки Любов Гарбаренко, коментуючи вебінар.

Зачин Київської міської організації Профспілки та Товариства молодих педагогів матиме подальше впровадження. І вже влітку цього року планується проведення Школи молодого педагога столиці на базі ЛОК «Верховина» мальовничих Карпат.


Телеміст на основі відеозв’язку та вебінар молодих педагогів Києва та Казані Телеміст на основі відеозв’язку та вебінар молодих педагогів Києва та Казані

Телеміст на основі відеозв’язку та вебінар молодих педагогів Києва та КазаніТелеміст на основі відеозв’язку та вебінар молодих педагогів Києва та Казані

Телеміст на основі відеозв’язку та вебінар молодих педагогів Києва та КазаніТелеміст на основі відеозв’язку та вебінар молодих педагогів Києва та Казані

Телеміст на основі відеозв’язку та вебінар молодих педагогів Києва та Казані


Для довідки

Телеміст на основі відеозв’язку та вебінар молодих педагогів Києва та Казані    Товариство молодих педагогів м. Києва: історія і сьогодення

Товариство молодих педагогів міста Києва створено 22 грудня 2006 року при Київській міській організації Профспілки працівників освіти і науки України. Перша установча конференція Товариства молодих педагогів відбулася того ж року в Київському міському будинку вчителя.
Нині ТМП працює і розвивається за сприяння КМОППОіНУ. У результаті тривалої конструктивної співпраці було напрацьовано три основних напрями роботи – методично-наукова, культурно-масова та спортивна.

Голова – Дар’я Москаленко, викладач економічної теорії Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова До складу ТПМ можуть входити молоді спеціалісти освітніх закладів віком до 35 років.

Кредо ТМП – «Молоді та успішні – освіті столиці».

Основні завдання ТМП:
– закріплення молодих спеціалістів у педагогічних колективах;
– створення умов для зростання професійної майстерності;
– задоволення професійних запитів молодих педагогів;
– організація та проведення культурно-освітньої роботи серед молодих спеціалістів;
– залучення молодих педагогів до активного громадського життя.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори