Серпнева конференція освітян Київщини: розвиток освіти у воєнний час та після перемоги

26 серпня 2023 року у приміщенні Ірпінського ліцею №1 відбувся обласний педагогічний форсайт – серпнева конференція освітян Київщини «Розвиток освіти у воєнний час та після перемоги». 

Захід став підсумковим після проведених локальних форсайт-сесій, які відбулися у період з 16 до 22 серпня 2023 року. 

Відкрив захід голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко, який привітав присутніх та нагородив найкращих педагогів за заслуги в галузі освіти грошовим сертифікатом та відзнакою «Лідер освітнього фронту». 

«Протягом 2022-2023 років у 884 закладах освіти відремонтували об’єкти цивільного захисту та найпростіші укриття. Продовжуємо роботу над облаштуванням ще понад 150 укриттів. У більшості роботи завершуються.

Завдяки допомозі наших партнерів із регіону Іль-де-Франс школи Київської області отримали 1000 планшетів. Щоб пройти без проблем опалювальний сезон, закладам освіти передали 150 генераторів. Крім того, закупили 45 шкільних автобусів, щоб підвозити дітей до навчальних закладів. 18 автобусів уже передали громадам, ще 27 – передамо впродовж вересня» – поінформував Руслан Кравченко.

З вітальним словом до учасників звернувся й міський голова Олександр Маркушин, який розповів про основні напрями розвитку системи освіти громади та відбудову закладів освіти, які зазнали значних руйнувань після активних бойових дій на території Ірпеня у лютому-березні 2022 року. 

З питань «Освітні політики: державні та регіональні аспекти» спікерами виступили:

  • Андрій Сташків – заступник Міністра освіти і науки України;
  • Сергій Бабак – народний депутат України, голова Комітету Верховної ради України з питань освіти, науки та інновацій;
  • Руслан Гурак – голова Державної служби якості освіти України;
  • Тетяна Семенова – заступниця голови Київської обласної ради;
  • Олена Шуст – голова постійної комісії Київської обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності та релігій, президент Київського обласного територіального відділення МАН України;
  • Ярослава Тростянська – директор Департаменту освіти і науки КОДА;
  • Анатолій Цикалюк – голова Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. 

Під час панельних дискусій педагоги Київщини обговорили найбільш актуальні освітні питання та прийняли трансформаційні рішення. Також визначили стратегію розвитку системи освіти Київщини у 2023/2024 навчальному році з урахуванням довгострокової перспективи та в рамках реалізації державної і регіональної освітньої політики під час війни та після її завершення.

 

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори