Профспілкові будні

У передостанній тиждень листопада на свою профспілкову нараду зібралися голови первинок Територіальної організації Профспілки працівників освіти і науки України Пустомитівської міської територіальної громади. 

Надія Ярославівна Тураш – голова міської профспілкової організації освітян запросила колег для обговорення пропозицій та змін до «Положення про атестацію педагогічних працівників», прийнятого Міністерством освіти і науки України 9.09.2022 року, №805 та затвердженого Міністерством юстиції 21.12.2022 року за №164938985. Питання дотримання Положення і неоднозначність його трактування викликало жваве обговорення в освітянському середовищі Пустомитівської громади.

Завжди активні – Руслана Мороз, голова ПК Семенівського ліцею, заступник голови територіальної профспілки, Людмила Паук, голова ПК Пустомитівського ліцею №1, Ольга Михайлів, голова ПК ЗДО №1 м. Пустомити, Роман Сороківський, голова ПК Пустомитівської ДЮСШ «Юність», Леся Когут, голова Пустомитівського ЦДЮТ, Ірина Пітик, голова Наварійського ліцею – включилися до розмови із своїми пропозиціями, що базуються насамперед на особистому досвіді роботи. 

Обговорювалася також можливість відображення інформації про належність до профспілки на веб-порталі Пенсійного фонду.

У порядку денному профспілкового зібрання прозвучало і питання використання для оздоровлення спілчан та фінансування профспілкової оздоровчої бази – пансіонату «Пролісок».

Завершилося засідання прийняттям Звернення до голів Бюджетної комісії та Комісії з питань освіти Пустомитівської міської ради стосовно повного фінансування освітянської статті у 2024 році, як це передбачає законодавство про освіту в Україні.   

 

Надія Тураш, 

голова Пустомитівської міської організації Профспілки 

Схожі публікації


Догори