Нарада голів організаційних ланок

Чергова нарада голів територіальних, первинних організацій громад відбулася минулого тижня у Чернігівській обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України. Відкрила нараду Тетяна Матвеєва, голова обласної організації Профспілки. 

Вона поінформувала голів організаційних ланок про рішення президії ЦК Профспілки щодо питання проведення звітно-виборної кампанії, про прийняте звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо необхідності внесення змін до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та Формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5.03.2024 № 245. Наголосила на труднощах фінансування заробітної плати в закладах і установах освіти та необхідності спілкування з соціальними партнерами з питань  оплати праці, встановлення доплат за престижність. 

Більш детально прокоментував зміни у законодавстві щодо освітньої субвенції, прийняті постановою Уряду 5 березня 2024 року № 245, Олексій Лугина, юрисконсульт обласної організації. Зокрема, зупинився на недопустимості вилучення варіативної складової з навчальних планів та необхідності дотримання органами місцевого самоврядування ст. 32 Закону «Про повну загальну середню освіту, яка передбачає, що реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення. 

На конкретному прикладі розкрив алгоритм визначення суми освітньої субвенції у громаді, враховуючи кількість учнів, розрахункову наповнюваність класів та інші умови. Повідомив, що у бюджетах Чернігівської області у 2024 році освітня субвенція збільшилась у середньому на 17,6 % та навів чинники, які впливають на збільшення та зменшення видатків освітньої субвенції порівняно з попереднім роком.

Оксана Савенко, головний бухгалтер обласної організації ознайомила учасників наради з пропозиціями щодо оздоровлення членів Профспілки та їхніх дітей влітку 2024 року і вартістю путівок в оздоровчі заклади. Спільно обговорили організаційні питання щодо оздоровлення і його фінансове забезпечення та  подальше здійснення обласної Програми оздоровлення та відпочинку членів Профспілки та членів їх сімей.

Протягом наради голови організаційних ланок отримали відповіді на усі поставлені запитання.

 

Чернігівська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори